Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 509 dolara Kooning resmi

509 dolara Kooning resmi

509 dolara Kooning resmi26 Ağustos 2016 - 03:08 | Programda Willem de Kooning'e ait "Portrait of a Girl"ün (solda) yanı sıra Philippe Mercier'nin "Portrait of Lady" ve Adolph von Menzel'in "The Old General" portre çalışmalarının da gerçekliği teyit edildi.
BBC'nin 'Fake or Fortune' programı, 20. yüzyılın önemli ressamlarından Willem de Kooning imzalı bir resmin Belçikalı bir çift tarafından internetten 509 dolara alındığını ortaya çıkardı
BBC'nin sanat eserlerinin orijinalliğini araştıran TV programı 'Fake or Fortune' (Sahte mi Servet mi?) ucuza alınan bir tablonun gerçek ressamını ortaya çıkardı. Belçikalı bir çift tarafından bir internet sitesinden ikinci el olarak 509 dolara alınan portrenin soyut dışavurumcu Willem de Kooning'e ait olduğu kanıtlandı. Danimarka asıllı ABD'li ressam Kooning'in 1920'li yıllarda yaptığı resmin 113 bin dolar değerinde olduğu tahmin ediliyor. Tabloyu satın alan Belçikalı sanatsever Jan Starckx, tablonun arkasındaki imzayı gördüğünü ve bunun üstüne eserin Kooning'e ait olabileceğinden şüphelendiğini söylüyor. BBC'de 5. sezona devam eden 'Fake or Fortune' programı, kimi zaman aile üyeleri, kimi zaman vakıflarla, müzelerle görüşerek hukuki yollardan, labratuar verilerinden ve sanat tarihçi uzmanların görüşlerinden yararlanarak eserlerin orijinalliğini değerlendiriyor.