Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 40 sanatçı İstanbul'a geliyor

40 sanatçı İstanbul'a geliyor

40 sanatçı İstanbul'a geliyor10 Haziran 2014 - 12:06 | "Bülent Wongsoy : Biji Diva!" (2014) adlı çalışmanın yaratıcısı, Berlin'de yaşayan Singapurlu sanatçı Ming Wong da Moving Museum'ın projesiyle İstanbul'a gelecek isimler arasında.
Londra merkezli Moving Museum, yurtdışından 40 sanatçıyı şehirde kalıcı etkisi olacak projelerde çalışmak üzere İstanbul'a getiriyor. Projede 12 yerli sanatçı da çalışacak
Aralarında Almanya’dan Hito Steyerl ve İsviçre’den Mai-Thu Perret’nin de olduğu kırk uluslararası sanatçı, bir residency programı için bu sene içinde Türkiye’yi ziyaret edecek. Ağustos’tan Ekim’e kadar sürecek üç aylık proje Londra merkezli, kar amacı gütmeyen kuruluş Moving Museum tarafından düzenleniyor. Nilbar Güreş ve Aslı Çavuşoğlu'nun aralarında yer aldığı 12 yerli sanatçı da programa katılıyor. Projeye katılan tüm sanatçılar şehirde kalıcı bir etkisi olacak yerel bir projede çalışmakla görevlendirildi. Ekim’de yapılan işlerden oluşan bir sergi açılacak. Serginin mekanı henüz belli değil.
 
Moving Museum iki mekanda çalışacak. Dolapdere’deki mekanda, konuşmalar atölyeler ve sergiler düzenlenecekken, ikincisi mekan Haliç’te 19.yy’dan itibaren tekstil endüstrisinin merkezi olmuş Caferiye Han.