Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 256 renkle René Magritte

256 renkle René Magritte

256 renkle René Magritte31 Temmuz 2013 - 10:07 | René Magritte'in
Belçikalı ünlü gerçeküstücü ressam René Magritte'in tabloları yeni bir sanat akımı yaratıyorRené Magritte her ne kadar en çok "La trahison des images / İmgelerin İhaneti" serisinde yer alan "Ceci n’est pas une pipe / Bu Bir Pipo Değildir" tablosu ile tanınsa da, en çok bilinen 8 tablosu hala kimi sanat dallarında ilham kaynağı olmaya devam ediyor. Gerçeküstücülük akımının en önemli temsilcilerinden Belçikalı ressam René Magritte resimleriyle döneminde çığır açtığı gibi, günümüzde de farklı sanat akımlarına öncülük ediyor.

supermagritte.tumblr.com sitesince hazırlanan yeni tablolar, Magritte'in tablolarına yepyeni bir bakış açısıyla yaklaşıyor ve onları günümüz grafikleriyle yeniden uyarlıyor.

René Magritte'in "l'Homme au Chapeau Melon" ve "Castle in the Pyranees" tablolarının yeniden yorumlanışı


Çalışmalarını çoğunlukla bilinen şeylere yeni manalara kazandırmaya ve sıradan nesneleri alışılmadık bir içerikle göstermeye dayandıran Magriette kendi eserleri hakkında, "Benim resimlerim hiçbir şey anlatmayan görsel imgelerdir. Akla gizemi getirirler. Doğrusunu isterseniz, benim resimlerimi gören biri kendi kendine şu basit soruyu sorar: 'Bunun manası ne?' O resmin bir manası yoktur. Çünkü zaten gizem de aslında hiçbir şeydir, bilinmeyendir" demişti. John Baldessari, Sherrie Levine, Ed Ruscha, Andy Warhol, Jasper Johns, Vija Celmins, Marcel Broodthaers,Gürbüz Doğan Ekşioğlu ve Martin Kippenberger gibi isimler Magriette'in sanatsal yaklaşımından büyük ilham almışlardı.

René Magritte'in "Giaconda" ve "Les Idees claires" tablolarının yeniden yorumlanışı