Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 22.00'ye dek sanat keyfi

22.00'ye dek sanat keyfi

22.00'ye dek sanat keyfi27 Ocak 2014 - 11:01 | Salt Galata'da Said Bey arşivinden derlenen "Arşivi Parçalamak" sergisi akşam 22.00ye kadar rehberle gezilebilecek.
SALT, Galata, Beyoğlu ve Ankara Ulus'ta bulunan üç ayrı mekanında 'Uzun Perşembe’ olarak adlandırdığı özel akşamda ücretsiz sergi ve bina turları, belgesel ve film gösterimleri, SALT Galata’daki kafe ile hem SALT Beyoğlu hem SALT Galata’daki kitapçıda özel indirimlere yer veriyor
 
SALT, Galata, Beyoğlu ve Ankara Ulus'ta bulunan üç ayrı mekanının kapılarını, 30 Ocak Perşembe akşamı 22.00’ye dek açık tutacak. 'Uzun Perşembe’ olarak adlandırılan bu özel akşamda ücretsiz sergi ve bina turları, belgesel ve film gösterimleri, SALT Galata’daki kafe ile hem SALT Beyoğlu hem SALT Galata’daki kitapçıda özel indirimler yer alıyor. Bu kapsamda saat 19.00'da Salt Galata'da geç Osmanlı döneminden Türkiye Cumhuriyeti’ne üç kuşağı kapsayan Said Bey Arşivi’nin 1900-1940 dönemine odaklanan 'Arşivi Parçalamak' adlı serginin Türkçe ve İngilizce olacak rehberli turu gerçekleşecek. Aynı zamanda SALT Galata'nın birinci katında izleyicileri dünyanın en tanınmış performans sanatçılarından Marina Abramoviç'in 'Rhythm 0' adlı eseri bekleyecek. Abramoviç, 1974 tarihli bu altı saatlik performansı sırasında üzeri şeker, makas, gül gibi farklı objelerle kaplı masanın arkasında kıpırdamadan durmuştu. Abramoviç altı saat boyunca o masadaki objelerle izleyicilerin kendisine istedikleri gibi müdahale etmelerine izin verdi. SALT Galata'da hem performansın videosu hem de objeler yer alıyor. SALT Galata'nın giriş katında bulunan SALT Araştırma saat 20.00’ye, Osmanlı Bankası Müzesi saat 22.00’ye kadar açık olacak.
 
Bir belgesel bir film
 
Salt Beyoğlu'nda ise 18.30'da 'Hail the New Puritan' belgeseli gösterilecek. Belgeselde tanınmış İngiliz dansçı ve koreograf Michael Clark’ın yaşamından bir gün anlatılıyor. Ardından 20.00'da 'Mevsim Sonu' filmi gösterilecek. Film, Meriç Nehri’nin kıyısındaki köylerden Üyüklütatar’ı anlatıyor. Ekonomik nedenlerden çoğu başka şehirlere göçmek zorunda olan köydeki gençlerin ve yasadışı göçmenlerin geçiş noktası olan bu köyün hikayesi oldukça ilgi çekici. Ankara'da bulunan Salt Ulus'ta saat 19.00'da Köken Ergun'un Kitle ve İktidar sergisinin rehberli turu gerçekleşecek.