Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 2. Tasarım Bienali'nin küratörü belirlendi

2. Tasarım Bienali'nin küratörü belirlendi

2. Tasarım Bienali'nin küratörü belirlendi 27 Temmuz 2013 - 01:07
2. İstanbul Tasarım Bienali'nin küratörüğünü Britanyalı küratör ve yazar Zoë Ryan üstlenecekİstanbul Kültür Sanat Vakfı tarafından ikincisi 18 Ekim - 14 Aralık 2014 tarihleri arasında düzenlenecek İstanbul Tasarım Bienali'nin küratörlüğünü Zoë Ryan üstlenecek. Britanyalı küratör ve yazar Zoë Ryan aynı zamanda Chicago Sanat Enstitüsü'nde (Art Institute of Chicago) Mimarlık ve Tasarım Bölüm Başkanı ve John H. Bryan Küratörü olarak görev yapıyor.

Çalışmalarında disiplinlerarası bir yaklaşım benimseyen Ryan’ın son dönemde gerçekleştirdiği sergiler arasında, Chicago merkezli mimar topluluğu Stüdyo Gang’in işlerine genel bir bakış sunan ilk sergi olan “Yapı: Stüdyo Gang Architects’in İçinde” (Building: Inside Studio Gang Architects, 2012), moda tasarımı anlatılarının oluşumunu inceleyen “Nesneyi Şekle Sokmak: Bless, Boudicca ve Sandra Backlund” (Fashioning the Object: Bless, Boudicca, and Sandra Backlund, 2012), Chicagolu ikonik mimar Bertrand Goldberg’in kapsamlı bir retrospektifi olan “Bertrand Goldberg: Keşif Mimarlığı” (Bertrand Goldberg: Architecture of Invention, 2011), mimarlık ve tasarım alanındaki disiplinlerarası uygulamalar hakkında uluslararası kapsamda keşfe çıkan “Hiperbağlaçlar: Mimarlık ve Tasarım” (Hyperlinks: Architecture and Design, 2010), önemli bir endüstriyel tasarımcı olan Konstantin Grcic’in ilk kişisel sergisi “Konstantin Grcic: Belirleyici Tasarım” (Konstantin Grcic: Decisive Design, 2009) ve Londra merkezli Graphic Thought Facility stüdyosunun ilk sergisi “Graphic Thought Facility: Becerikli Tasarım” (Graphic Thought Facility: Resourceful Design, 2008) bulunuyor.

Zoë Ryan, 2012 sonbaharında Fast Company dergisi tarafından, tasarımın geleceğini şekillendiren 50 kişi arasında gösterildi.