Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 150 galeriden 40 bin eserle Amazon Art

150 galeriden 40 bin eserle Amazon Art

150 galeriden 40 bin eserle Amazon Art07 Ağustos 2013 - 11:08
Dünya çapında online satış yapan site Amazon, yepyeni bir alana daha el atıyorOnline satış sitesi www.amazon.com Miami, San Francisco, New York gibi Amerika'nın farklı şehirlerinde bulunan sanat galerilerinden derlediği eserlerle online sergi açıyor.

150 sanat galerisinden toplanan 40 bin eserle açılacak sergide alıcılar için tablonun dönemi, sanatçısı gibi özellikleri de yer alacak. Sergi, 44 dolar değerindeki bir kedi tablosundan 4.85 milyon dolar değerindeki Norman Rockwell'e ait "Willie Gillis: Package from Home," tablosuna kadar geniş bir yelpaze barındıracak.

Siteye giren alıcılar filtreleme sistemi ile istedikleri döneme, boyuta, sanatçıya, tekniğe, temaya ya da kullanılan renge göre koleksiyondaki tabloları eleyebilecekler. "Galeri duvarlarından sizin duvarlarınıza" sloganını kullanan online sergi, alıcıların istedikleri resim hakkında bütün bilgileri de barındırıyor olacak. Şu anda sitede 99 dolardan ucuz olan 503, 10 bin dolardan fazla olan 2 bin 517 eser bulunuyor.

Amazon'un başkanı Peter Faricy, uygulamayla ilgili olarak, "Biz Amazon Art olarak sanat galerilerine temsil ettikleri sanatçılara dair tutkularını ve deneyimlerini sitemizin milyonlarca kullanıcısına ulaştırma şansı tanıdık" dedi.