Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 120 metrelik dev resim

120 metrelik dev resim

120 metrelik dev resim18 Ekim 2012 - 07:10
Şeyda Cesur'un Guinness Rekorlar Kitabı'na girmeyi hedeflediği, kanvas üzeri akrilik ve karışık teknik kullanarak yaptığı "Zaman" adlı tablosu 120 metre uzunluğunda, 2.20 cm eninde

Sanatçı Şeyda Cesur 3 yıl boyunca üzerinde çalıştığı 120 metrelik dev resmi "Zaman" ile Guinnes Rekorlar Kitabı'na girmeye hazırlanıyor. Sanatçının kanvas üzeri akrilik ve karışık teknik kullanarak yaptığı "Zaman" adlı tablosu 120 metre uzunluğunda, 2.20 cm eninde. Eser Türkiye’de ilk defa, bu ebatta yapılmış tek parça resim olarak Guinness Dünya Rekorlar kitabına girmeyi bekliyor. Cesur’un resminde öne çıkardığı tema ise ‘zaman’. Sanatçı bu çalışmasında yaşanmış ve unutulmuş zamanı geri getirmeyi düşünüyor.

Sanatçı, eserinin sergilenmesi konusunda "Henüz yeni bittiği için ilk olarak Guinnes'e başvurdum. Kültür Bakanlığı'ndan destek isteyeceğim sergileme konusunda. Yer konusunda da yardımlarına ihtiyacım var çünkü çok fazla uygun mekan yok bu boyutta bir eseri sergileyecek" diyor.

1972 yılında Antalya’da doğan Şeyda Cesur, 1993 yılında Marmara Üniversitesi Güzel Sanatlar Resim Bölümüne girdi. Çalışmalarını İstanbul’da sürdüren sanatçı yüksek lisansını Mimar Sinan Üniversitesi Serbest Grafik Bölümü’nde yaptı. Okuldan mezun olduktan sonra Beral Marda küratörlüğünde Amerika, Almanya, İtalya ve Fransa’da karma sergilere katıldı. Yurtiçi ilk kişisel sergisini Sabancı Kasa Galeri’de açan sanatçı 2011 yılında "Merkür’de Ben" ve "Kendim ve Cv’m" adlı iki solo sergi gerçekleştirdi. Cesur'un eserlerini satın alan isimlerden bazıları ise Fazıl Say, Taha Tatlıcı, Fatih Terim, Turgut Yılmaz, Serdar Bilgili, Mustafa Taviloğlu, Galip Gürel, Cengiz Çetindoğan, Zuhal Olcay, Emin Hitay ve İsmail Ünal.