Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » ”Yol Çağrısı” fotoğraf sergisi açıldı

”Yol Çağrısı” fotoğraf sergisi açıldı

”Yol Çağrısı” fotoğraf sergisi açıldı10 Kasım 2012 - 06:11
Türkiye Gezginler Kulübü üyesi 35 gezginin çeşitli ülkelerde çektikleri fotoğraflardan oluşan "Yol Çağrısı" sergisi TAV Galeri İstanbul’da açıldıTürkiye Gezginler Kulübü üyesi 35 gezginin çeşitli ülkelerde çektiği fotoğraflardan oluşan ”Yol Çağrısı” adlı sergi, Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali’ndeki TAV Galeri İstanbul’da açıldı.

Ara Güler, Gültekin Çizgen, İbrahim Zaman, Nasuh Mahruki’nin fotoğraflarının da aralarında yer aldığı serginin açılışını TAV İstanbul Genel Müdürü Kemal Ünlü ve Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Orhan Kural gerçekleştirdi.

TAV İstanbul Genel Müdürü Ünlü, açılışta yaptığı konuşmada, Türkiye Gezginler Kulübü üyelerinin farklı kültürleri tecrübe ederken karşılaştıkları manzaralara, bu sergiyle onların gözünden şahit olma fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Gezginlerin fotoğraflarının, farklı dünyalara açılan birer pencere niteliği taşıdığını ifade eden Ünlü, her gün onlarca farklı ülkeden yaklaşık 120 bin insanın geçtiği İstanbul Atatürk Havalimanı ile burada sunulan fotoğrafların yarattığı renkli mozaiğin ayrı bir armoni oluşturduğunu kaydetti.

Türkiye Gezginler Kulübü Kurucu Başkanı Prof. Dr. Kural da iki yıldır fotoğraf sergileri açtıklarını ancak TAV Galeri İstanbul’daki serginin hepsinden görkemli olduğunu belirtti.
Kural, fotoğrafın, günümüzün en önemli sanat dallarından biri olmasının yanı sıra önemli bir belge ve iletişim aracı anlamını da taşıdığını ifade etti.
Sergi, bir ay boyunca TAV Galeri İstanbul’da görülebilecek.