Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » "Son Çallı" İstanbul'da

"Son Çallı" İstanbul'da

"Son Çallı" İstanbul'da14 Mart 2013 - 10:03 | Sergide Yaşar Çallı'nın bir otoportresi de bulunuyor. Fotoğraf: Emrah Güney / AA
Türk resminin en büyük ustalarından İbrahim Çallı'nın torunu Yaşar Çallı'nın resimleri, Tepe Art Gallery'de "Son Çallı İstanbul'da" adı altında sergileniyor
Cumhuriyet dönemi ressamlarından İbrahim Çallı’nın torunu Yaşar Çallı’nın eserlerinden oluşan ”Son Çallı İstanbul’da” sergisi açıldı.

Tepe Art Gallery’de, küratörlüğünü Canan Karan’ın yaptığı serginin açılışına, ressam Yaşar Çallı ve eşi Çiğdem Çallı’nın yanı sıra Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın eşi Selma Yazıcı’nın da aralarında bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Yaşar Çallı, uzun bir aradan sonra tekrar İstanbul’da sergi açmanın kolay olmadığını belirterek, eserlerini ”Sanat, sanat içindir” anlayışıyla yaptığını söyledi. Çallı, ”Sanatseverler, gördükleri çalışmalar karşısında haz duyarlar. İstanbullu sanatseverler resmi bilerek, görerek seyrediyorlar. Onlarla buluşmaktan resimlerim ve ben memnunum” dedi.

Serginin küratörü canan Karan da TBMM ressamı Yaşar Çallı’nın, İstanbul’da daha çok sanatsever tarafından tanınmasını istediklerini ifade etti. Karan, sanat dünyasında İbrahim Çallı’nın torunu ressam Yaşar Çallı’nın büyük bir değer taşıdığını vurgulayarak, ”Var olan değerlerin İstanbul’da iyi bir şekilde tanıtılabilmesi için bu sergiyi açtık. Yıllardır Ankara’da yaptığı eserlerin içerisinden seçilen tabloları sanatseverlerin beğenisine sunduk. Bu buluşma hepimizi heyecanlandırdı” diye konuştu.

Yaşar Çallı’nın çalışmalarının arasından seçilen 45 tablonun bulunduğu sergi, 27 Mart’a kadar gezilebilecek.