Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » "Olympia" ilk kez yolculuğa çıkıyor

"Olympia" ilk kez yolculuğa çıkıyor

"Olympia" ilk kez yolculuğa çıkıyor27 Şubat 2013 - 11:02 | "Olympia", tuval üzerine yağlıboya, 130,5*190 cm, Paris Orsay Müzesi, Edouard Manet, 1863.
1865 yılında Paris Salon'da sergilenmeye başladığında görenlerin büyük tepkisini çeken, sanat tarihinin en önemli nü eserlerinden "Olympia", Venedik'te Palazzo Ducale'de sergilenecek
Edouard Manet'nin 19. YY.'ın en önemli eserlerinden biri sayılan tablosu 1863 tarihli "Olympia" adlı tablosunun Fransa dışında sergilenmesi için Cumhurbaşkanı François Hollande'dan izin çıktı.

Modelliğini Victorine Meurent'ın yaptığı Manet eseri, 1890 yılından bu yana Paris'te, Orsay Müzesi'nin sürekli koleksiyonunda bulunuyor ve başka bir şehre gönderilmesine izin verilmiyordu. Modernizmin mihenk taşı olarak kabul edilen tablo, Hollande'ın verdiği iznin ardından Venedik'teki Palazzo Ducale'de (Dükalık Sarayı) düzenlenecek "Manet: Return to Venice" (Manet: Venedik'e Dönüş) adlı sergi kapsamında İtalyan sanatseverlerle buluşacak. Bu eserle birlikte ressamın Paris'te bulunan toplam 70 eseri, 25 Nisan - 4 Ağustos tarihlerinde Venedik'te görülebilecek.