Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 'Kuraklık'a karşı sanat

'Kuraklık'a karşı sanat

'Kuraklık'a karşı sanat16 Ekim 2012 - 07:10
Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi'nin, kuraklık sorununa dikkat çekmek için hazırladığı "Kuruma / Desiccation" sergisi, 15 Ekim - 13 Kasım tarihleri arasında Ortaköy Sanat Galerisi'nde Sanatçıların kuraklık gibi önemli bir soruna dikkat çeken eserlerinden oluşan “Kuruma” başlıklı sergiye Ortaköy Sanat Galerisi ev sahipliği yapıyor. Beşiktaş Belediyesi ve Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi iş birliğiyle gerçekleştirilecek “Kuruma” adlı uluslararası enstalasyon sergisi, 15 Ekim Pazartesi günü saat 19.00’da yapılacak açılış töreni ile Ortaköy Sanat Galerisi’nde sanatseverlerle buluşuyor.

Sergide aralarında Alexandra Pruscha, Ali Dirier, Ayla Dündar, Çetin Pireci, Denizhan Özer, Genco Gülan, Devabil Kara, Füsun Salor, Gazi Sansoy, K. Deniz Pireci, Luca Schenato, Maria Sezer, Nesren Jake, Serdar Çongar, Umut Yalım, Tahsin Çorbacı, Arzu Çorbacı ve Zeynep Dilek Çetiner'in de aralarında bulunduğu 28 sanatçının 28 eseri yer alıyor.

Kuraklığın toplum üzerinde yarattığı kalıcı etkilere dikkat çekmek amacıyla gerçekleştirilecek sergi 13 Kasım Salı gününe kadar ziyaret edilebilecek. Sergi pazar günleri hariç her gün 11.00-19.00 saatleri arasında görülebilecek.



Uluslararası "göçebe" sanatçılar topluluğu

Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi’nin ilk adımları 2008 yılında atıldı, 2009 yılında yola çıktı. Sanatın ve sanatçının göçebe olduğuna inanan grup; birikimini her durakta yollarının kesiştiği kişilerle paylaşıyor. “Göçebe Bağımsız Sanatçı İnisiyatifi” kendini, "süreç içinde farklı mekânlarda, yeni sanatçıların ve üretimlerinin sunumlarıyla gelişen uluslararası bir inisiyatif, 'göçebe' pek çok sanatçının değişik aşamalarda katkıda bulunduğu bir proje" olarak tanımlıyor. Oluşumun ilgi alanı, toplumun içinde bulunduğu dönüşümü gözlemlemek, anlamak ve sanatçılar aracılığıyla müdahalede bulunmak olarak ifade ediliyor.