Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » "Güç" İstanbul Modern'de

"Güç" İstanbul Modern'de

"Güç" İstanbul Modern'de31 Ocak 2013 - 10:01 | "A traditional dancer and crowd salute Jean-Pierre Bemba as he walks to a rally from the airport, Kinshasa", Guy Tillim, 2006.
Günümüzün en önemli fotoğraf ödüllerinden Prix Pictet'nin finalistlerinin çalışmaları, İstanbul Modern Fotoğraf Galeri'sinde sergileniyor
İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi, dün açılan "Prix Pictet: Güç" başlıklı yeni sergisinde günümüzün en önemli fotoğraf ödüllerinden Prix Pictet’nin finalistlerini bir araya getiriyor.

30 Ocak - 28 Nisan tarihleri arasında sürecek sergi, insan ve doğa arasındaki hayatta kalma mücadelesi, sebep olduğumuz hasar karşısındaki çaresizliğimiz, toplumsal güç çatışmaları, işgal ve isyanlarla bugün içinde bulunduğumuz dünyadaki iktidarın ikilemlerini ortaya koyuyor. İstanbul Modern'in de aday göstericiler arasında yer aldığı bu yılki ödüllere 76 ülkeden 650’den fazla fotoğrafçı aday gösterildi. Bağımsız jüri, aday gösterilen bu hem hayranlık uyandırıcı hem de rahatsız edici görüntüler arasından, 10 ülkeden 12 sanatçıyı finalist seçti.

"132nd Ordinary Meeting of the Conference" (Konferansın 132. Olağan Toplantısı), Luc Delahaye, Fransa, 2004.


İstanbul Modern Fotoğraf Galerisi’nde açılan sergide 12 finalist sanatçının fotoğrafları yer alıyor: Robert Adams (ABD), Daniel Beltrá (İspanya/ABD), Mohamed Bourouissa (Cezayir/Fransa), Philippe Chancel (Fransa), Edmund Clark (Birleşik Krallık), Carl De Keyzer (Belçika), Luc Delahaye (Fransa), Rena Effendi (Azerbaycan), Jacqueline Hassink (Hollanda), An-My Lê(ABD/Vietnam), Joel Sternfeld (ABD), Guy Tillim (Güney Afrika).