Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 'Gri'ye İsyan'ın belgeseli çekildi

'Gri'ye İsyan'ın belgeseli çekildi

'Gri'ye İsyan'ın belgeseli çekildi13 Şubat 2017 - 03:02
Muhasebeci, avize imalatçı ve finansçı grafiticilerin hikâyesini konu alan 'Gri'ye İsyan', Redbull'un sitesinden izlenebiliyor
Mr. Hure, Olihe, Luckypunch mahlaslarıyla tanınan ve kimisi muhaesebeci kimisi avize imalatında çalışan grafiticilerin hikayesi 'Gri’ye İsyan' isimli mini belgesele konu oldu. RedBull.com’un bu yeni belgesel serisinde aynı mahallede büyüyen bu üç arkadaşın grafiti ve şehirle ilişkisi ele alınıyor. Toplam üç bölümden oluşan mini belgesel serisi www.redbull.com/griyeisyan adresinden izleyenebiliyor.
 
Mr. Hure aslında bir muhasebeci aynı zamanda grafitiden para kazanıyor, Luckypunch avize imalatında, Olihe ise gündüzleri bir finans kuruluşunda çalışıyor. Gece olduğundaysa üç arkadaş İstanbul’un gri sokaklarına renk getirmek için sprey boya tüplerini, fırçalarını ve boyalarını toparlayarak dışarı çıkıyor. Beyoğlu’ndan, Karaköy’e bu üçlünün grafiti çalışmalarını görmek mümkün. Griye açtıkları savaşı Karaköy’e de taşıyan üçlü, bölgenin değişen yüzünün de simgelerinden biri oldu.