Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 'Göksu'da Sandal Sefası'na 2 milyon TL

'Göksu'da Sandal Sefası'na 2 milyon TL

'Göksu'da Sandal Sefası'na 2 milyon TL 12 Aralık 2016 - 12:12
Turgay Artam’ın sunduğu 294. Antik A.Ş. müzayedesinde Halil Paşa’nın ‘Göksu’da Sandal Sefası’ eseri vergiler dâhil toplam 2 milyon TL fiyata satıldı
GENCAY ALTAY
 
Antik A.Ş. Müzayede Evi, 10 Aralık cumartesi günü saat 15.00’te Maçka’da bulunan Antik Palace’ta 294. Müzayedesini gerçekleştirdi. Dikkat çekici 200 eserin satışa sunulduğu müzayede, koleksiyoncuları ve sanat meraklılarını bir araya getirdi. Müzayede öncesinde Antik Palace’ın açık arttırmaya çıkarılacak eserleri sergilediği salonlarını sanatseverler doldurdu. Antik A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Turgay Artam’ın sunduğu müzayedede Halil Paşa’nın ‘Göksu’da Sandal Sefası’ eseri vergiler dâhil toplam 2 milyon TL fiyata satılırken, Felix Ziem’in ‘İstanbul’ eseri 600 bin TL fiyata satıldı. Nazmi Ziya’nın ‘Koç Kahvesi’ adlı eseri 380 bin TL ve ‘Evinin Bahçesi’ 300 bin TL, Süleyman Seyyid’in ‘Natürmort’ 315 bin TL, İbrahim Çallı’nın ‘Arzuhalci’ 138 bin TL’ye alıcı buldu. Müzayedede Osmanlı Hat sanatı, tombaklar ve tuğralı gümüşler de satışa sunuldu, Osmanlı tombak sahan 565.000 TL fiyata satıldı. Hamit Aytaç ‘Hilye-i Şerife’si 290 bin TL’ye satıldı.
 
Yaklaşık 250 kişilik bir katılımın olduğu müzayedeyi yöneten Turgay Artam müzayedede çok önemli eserlerin yeni sahipleri ile buluştuğunu belirterek müzayedeye gösterilen ilginin piyasa için önemli olduğunu vurguladı. Artam “Usta sanatçılarımıza sahip çıkan sanatseverlere ve satışa sunulan eserleri koruyarak günümüze gelmesini sağlayan tüm koleksiyonculara da ayrıca teşekkür ediyoruz,” dedi.