Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » "Dünyayı Piyasa Kurtaracak" Kasa Galeri'de

"Dünyayı Piyasa Kurtaracak" Kasa Galeri'de

"Dünyayı Piyasa Kurtaracak" Kasa Galeri'de05 Şubat 2013 - 11:02 | Bill Balaskas, Türkiye'deki ilk kişisel sergisini Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri'de açtı
Yunan sanatçı Bill Balaskas'ın Kasa Galeri'deki sergisi 'The Market Will Save the World / Dünyayı Piyasa Kurtaracak', 8 Mart'a kadar ziyaret edilebilirDünyanın umut vaat eden dört önemli sanatçısından biri olarak seçilen Yunan sanatçı Bill Balaskas, çalışmaları ile Türkiye’deki ilk kişisel sergisini Sabancı Üniversitesi Kasa Galeri’de açtı.

Londra'da yaşayan sanatçı Bill Balaskas'ın "The Market Will Save the World" (Dünyayı Piyasa Kurtaracak) adlı sergisinde, sanatçının Yunanistan'daki ekonomik krizin analizinden yola çıkarak ürettiği eserlerden Kasa Galeri’nin sergi mekanına özel hazırladığı son enstalasyonu Monopoly’e (Tekel) birçok farklı işi görülebilir.

Londra'da sanat eğitimine başlamadan önce iktisat okuyan sanatçı, son yıllarda küresel ekonomik krizin ve kapitalizmin doğasını irdeleyen işler üretiyor. Balaskar'ın çalışmaları uluslararası birçok sergide yer aldı. Sanatçı İstanbul’da açılan kişisel sergisi "The Market Will Save the World" (Dünyayı Piyasa Kurtaracak) için dünyanın önde gelen sanat okullarından Royal College of Art'ın dış cephesindeki eserinden ilham alarak işlerini eski bir banka kasası olan Kasa Galeri'ye taşıdı.

Kasa Galeri'deki sergi 25 Ocak 2013 akşamı sanatçının gerçekleştirdiği bir performansla açıldı. Sanatçı açılış kokteyline gelen ziyaretçilerden yüz kişiye, üzerinde "The market will save us" (Bizi piyasa kurtaracak) yazan helyum dolu balonlar dağıttı. Balonları imzalayarak katılımcıların bileklerine bağladı. Açılışa çok sayıda sanatseverin yanı sıra aralarında Komet’in de bulunduğu çeşitli sanatçılar da katıldı.

Serginin baş küratörlüğünü Lanfranco Aceti, küratörlüğünü Özden Şahin, yardımcı küratörlüğünü ise Jonathan Munro yapıyor.

Sergi 8 Mart'a kadar ziyaret edilebilir.