Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » ‘Bir Başkentin Su Yolları’ sergisi için son 4 gün!

‘Bir Başkentin Su Yolları’ sergisi için son 4 gün!

‘Bir Başkentin Su Yolları’ sergisi için son 4 gün!15 Şubat 2013 - 11:02
Trakya’da bugüne dek inşa edilmiş en uzun ve geniş tarihi su kanalının kalıntılarını ortaya çıkaran ‘Bir Başkentin Su Yolları’ sergisi 18 Şubat'ta sona eriyorKoç Üniversitesi Anadolu Medeniyetleri Araştırma Merkezi (AnaMed), 20 yıllık araştırma ile ortaya çıkartılan dünyanın en uzun su sistemine ait görüntüleri arkeoloji
ve sanat meraklılarıyla buluşturmaya devam ediyor.

9 Kasım 2012’de açılan ve 18 Şubat 2013 tarihinde sona erecek sergide, Kuzey Trakya’daki ormanlık alanda bulunan tarihi su kanallarının fotoğrafları ve rekonstrüksiyonları yer alıyor. Sergide ayrıca, tarihte suyun İstanbul’a olan uzun yolculuğunu bilim adamları tarafından belgelere dayanarak oluşturulan haritalarla da görmek mümkün.

Prof. James Crow, AnaMed’de düzenlenen sergi ile ilgili olarak; “Şehrin çok yakınında olmasına rağmen kentte bilinmeyen bu olağanüstü anıtların İstanbullulara biraz olsun tanıtılmasını amaçladık. Ayrıca, dünya çapındaki bu anıtların uzun vadede korunmasını ve sergilenmesini sağlamak adına koruma kurumlarında daha büyük bir bilinç yaratılmasını ümit etmekteyiz” dedi.