Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » 'Asrın sanat soygunu' davasında gelişme

'Asrın sanat soygunu' davasında gelişme

'Asrın sanat soygunu' davasında gelişme 27 Kasım 2013 - 04:11
Hollanda'da geçtiğimiz sene Kunsthal Müzesi'nde gerçekleştirilen "asrın sanat soygunu" davası devam ediyor. Mahkeme, soyguna karışan iki kişiyi hapis cezasına mahkum etti Geçtiğimiz yıl ekim ayında Hollanda'nın Rotterdam kentindeki Kunsthal Müzesi'nde bulunan 7 sanat başyapıtının çalınmasıyla ilgili davada salı günü gelişmeler yaşandı. İnternet sitelerinde yer alan haberlere göre, Romanyalı mahkeme gerçekleştirilen sanat soygunu davasında iki kişiye müzedeki eserleri çalma suçundan yedi yıla kadar hapis cezası verdi.

Davada; aralarında Monet, Picasso, Gaugin ve Matisse gibi sanatçıların dünyaca ünlü eserlerinin yer aldığı soyguna karışan iki kişi; Radu Dogaru ve şöförlüğünü yapan Eugen Darie hapis cezası aldı.

Buna rağmen tabloların geleceği hala belirsizliğini koruyor. Polis çalınan tabloların, mahkemede 7 yıla kadar ceza alan, soygunun baş ismi olarak geçen Dogaru'nun annesi tarafından yakılma olasılığını araştırmaya devam ediyor. Dogaru'nun annesi Olga, daha önceki ifadesinde tabloları yaktığını açıklamış; ancak sonrasında bu ifadesini geri çekmişti. Konuyla ilgili olarak, Olga Dogaru 3 Aralık'ta hakim karşısına çıkacak. Öte yandan uzmanlar, çalınan tabloların herkes tarafından çok iyi bilindiğini; dolayısıyla hırsızların tabloları satmalarının imkansız olduğunu söylüyor.