Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » ''Yüzde Yüz Montaj'' sergisi

''Yüzde Yüz Montaj'' sergisi

''Yüzde Yüz Montaj'' sergisi20 Aralık 2012 - 10:12
Atık malzemelerle yaratılan eserlerden oluşan Tayfun Akgül sergisi, 28 Aralık’a kadar gezilebilecekİstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Elektrik-Elektronik Fakültesi Öğretim Üyesi ve karikatür sanatçısı Prof. Dr. Tayfun Akgül, ”Yüzde Yüz Montaj” adlı sergisindeki eserlerini çivi, kablo, tesisat borusu, banyo lifi ve pipo parçalarının da aralarında bulunduğu atık malzemeleri kullanarak yaptı.

Sergide, sanatçının montajladığı; Beşşar Esed, Albert Einstein, Süleyman Demirel, Binali Yıldırım, Temel Kotil, Aziz Nesin, Turan Selçuk, Yılmaz Güney, Cahit Arf gibi isimlerin karikatür portreleri yer alıyor.

İlk kolaj çalışmasını 1992’de yapan sanatçının bugüne kadar ürettiği 75 portre, sergide izleyicilere sunuluyor.

Sergiden bir örnek
Akgül, çevrede bulunabilecek atık malzemeleri eğmek veya bükmek dışında bulunduğu gibi kullanarak, bir kişinin karikatür portresini oluşturmaya çalıştığını ifade ederek, ”Bu portrelerde, daha çok, akılda kalıcı yüz niteliklerine sahip olan ve genelde yakınımdaki kişilerin üzerinde çalıştım. Etraftan bulduğum malzemelerin hemen hepsini olduğu gibi kullandım. Kırık gözlükler, pipo parçaları, zincirler, çiviler, teller, gazoz kapakları, bebek maması kapağı ve daha birçok atık malzeme materyallerim oldu” dedi.

Prof. Dr. Tayfun Akgül’ün, ”Yüzde Yüz Montaj” sergisi, Schneidertempel Sanat Merkezi’nde haftaiçi her gün 10:30 ile 17 arası, pazar günü ise 12.00 ile 16.00 arasında, 28 Aralık’a kadar gezilebilecek.