Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » ''Sanki rüyadayım hocam, çok teşekkürler...''

''Sanki rüyadayım hocam, çok teşekkürler...''

''Sanki rüyadayım hocam, çok teşekkürler...''10 Kasım 2012 - 11:11 | Osmaniyeli öğrenciler, İstanbul'a gelebilmek için gereken parayı elde etmek amacıyla bir sergi açmışlardı.
Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim bölümü öğrencileri, Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki Monet sergisini görebilmek için açtıkları serginin ödülünü aldılarGÜLDEN ÖKTEM

Hayallerini süsleyen, eserlerini ders kitaplarında gördükleri ressam Claude Monet'nin Sakıp Sabancı Müzesi'ndeki sergisini görebilmek için kendi başlarına 29 Ekim'de bir sergi açtı Osmaniye Abdurrahman Keskiner Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi Resim bölümü öğrencileri. 30 ressam adayı, yaptıkları resimleri hem sergileyecek hem de satacaklar ve elde ettikleri gelirle de yol masraflarını karşılayıp İstanbul'a geleceklerdi. Onların bu çabaları önce bu sayfalarda haber oldu. Ardından Güler Sabancı geçtiğimiz hafta, haberi alır almaz öğrencilerin İstanbul'a gelmeleri için kolları sıvadı.

Dün, Sabancı Holding öncülüğünde Osmaniye'den uçakla İstanbul'a getirildi öğrenciler, onlara okuldan 3 resim öğretmeni eşlik etti yolculukları sırasında. Saat 11.30'da Emirgan'daki Sakıp Sabancı Müzesi'ne geldiklerinde Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı Güler Sabancı karşıladı onları. O da en az öğrenciler kadar heyecanlıydı. Hepsiyle tek tek ilgilendi, kameralara birlikte poz verdi ve öğrencileri özverileri için kutladı. Sabancı, "Çok güzel, cesaretli bir iş yaptınız. Kimseye ihtiyaç duymadan harekete geçmek çok önemli. Ne mutlu bize ki, böyle bir etkinlik yapma fırsatımız oldu," diye konuştu.

Güler Sabancı, gezi öncesi öğrencilerle
sohbet etti.
Güler Sabancı, ilk kez İstanbul'da bulunanlardan ellerini havaya kaldırmalarını istedi. Neredeyse yarıdan fazla olduklarını görünce, "İnşallah daha sonra gelmeleri için bugün yapılanlar bir fırsat olmuş olur," diyerek birgün bu şehirde üniversite okumaları dileğinde bulundu...

Haberleri basından duymalarını ise, "İşte hep böyle olacak. Sizler bize haber vereceksiniz, biz de elimizden gelen desteği yapacağız. Böyle kalkınacağız. Kalkınmak deyince sadece ekonomik anlamda düşünmemek lazım. Kültürel anlamda da kalkınmamız lazım" sözleriyle anlatıyordu Sabancı.

Güler Sabancı'nın müzeden ayrılmasının ardından rehber eşliğinde, kendilerine ilham veren sergiye geçti genç ressam adayları... Kimi büyük bir şaşkınlıkla, tavandan yere kadar salonu, tabloları inceledi; kimi öğretmenine duyduğu minneti dile getirdi: "Sanki rüyadayım hocam, çok teşekkür ederim..."

Öğrenciler, rehber eşliğinde "Monet'nin Bahçesi"ni
gezdiler.
"Monet'nin Bahçesi"ni görmek için gelenlerden Nurbetül Yavuz, kocaman açtığı gözleriyle bakıyordu duvardaki tablolara. Sergiyi açtıklarında, akıllarının ucundan bile böyle bir şey geçmediğini şu sözlerle anlatıyordu: "Resimlerimizi satıp sadece yol masraflarımızı karşılamayı planlıyorduk. Sonra burada akrabaları olanlar, onların yanında kalacak; olmayanlar ise aynı gece yola çıkıp evine dönecekti. Ama böylesini biz bile hayal edememiştik."

Monet'nin gerçek resimlerini göreceği için çok heyecanlı olduğunu da sözlerine ekleyen Yavuz, "İnanamıyorum buna. Eserler Fransa'dan getirildi ve biz de Osmaniye'den buralara kadar o eserleri görmek için geldik" diyordu.
Daha önce Monet'nin eserlerini internette ve ders kitaplarında gördüğünü anlatan Melek Küyük ise, "Ben empresyonist ressamlara çok meraklıyım. Monet de bu akımın kurucularından ve ben bu resimleri, canlı canlı, şimdi burada görüyorum" diyordu. En çok sanatçının "Japon Köprüsü"nden etkilendiğini söyleyen Küyük heyecanını, "Bu bizim için bir mucize sanki... Kitaptan mı bakıyorum, yoksa gerçek mi, anlayamıyorum" sözleriyle anlatıyordu.

Öğrencilerden Burak Yüksekkaya ise, sergi açmaya ilk karar verdiklerinde pek ümitleri olmadığını söylüyor ve "Haberlere çıktık ve sonra bu rüya gerçek oldu" diyordu.

"Monet'nin Bahçesi"nden ayrılmak istemeyen öğrenciler, müzenin alt katında bulunan Sakıp Sabancı Müzesi Resim Koleksiyonu bölümüne geçtiler. Öğrenciler, bu bölümü ziyaret ettikten sonra akşam 16.00 uçağıyla Osmaniye'ye gitmek üzere İstanbul'dan ayrıldılar.