Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Plastik Sanatlar » ''Sanat Herkes İçindir'' projesi

''Sanat Herkes İçindir'' projesi

''Sanat Herkes İçindir'' projesi20 Şubat 2013 - 02:02 | MSGSÜ Bomonti yerleşkesindeki sergide engelliler plastik sanatlardaki yeteneklerini ortaya koydu
”Sanat Herkes İçindir” projesi kapsamında açılan iki sergide, engelli çocukların eserleri yer aldıİstanbul Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı Engelliler Müdürlüğü’nün (İSEM), Avrupa Birliği tarafından başlatılan ”Sanat Herkes İçindir” Projesi kapsamında açtığı ve engelli öğrencilerin eserlerinin yer aldığı iki sergi, büyük ilgi görüyor.

Belediyeden yapılan açıklamaya göre, İSEM ile Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’nin ortaklığıyla düzenlenen ilk sergi, sosyal yaşamda israfı önlemek ve geri dönüşebilir malzemeye dikkati çekmek için ”Atık Malzeme ve Tüketim” teması ile düzenlendi.

MSGSÜ’nün Bomonti yerleşkesinde Bedri Rahmi Eyüboğlu Sergi Salonu’nda izlenime sunulan heykel sergisi, atık malzemenin alternatif kaynak yapılarak gereksiz tüketimin önlenmesini konu alıyor. 23 Şubat tarihine kadar görülebilecek sergide engelli bireylerin teneke kutulardan, metal ve plastik atıklara kadar pek çok geri dönüşülebilir malzemeden yaptıkları eserler bulunuyor.

İSEM’in ikinci etkinliği olan ”Engelli Çocuklar Linol Baskı Resim Sergisi” de İSEM Tophane Müdürlük binasında sanatseverlerin beğenisine sunuldu. İstanbul Gravürleri ve serbest formlardan oluşan renkli linol baskı resimler, ziyaretçilerin ilgi odağı oldu. Resim sergisi 24 Şubat'a kadar ziyaret edilebilecek.