Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Sebastian Manz'dan sonbahar konserleri

Sebastian Manz'dan sonbahar konserleri

Sebastian Manz'dan sonbahar konserleri22 Ekim 2019 - 10:10
Şef Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, 13 Kasım Ankara CSO Sahnesi’nde, 14 Kasım Lütfi Kırdar’da ve 15 Kasım’da Hisar Okulları’nda sonbahar konserlerini verecek.

Klasik müzikseverlere, enstrümanlarının gerçek ustalarını dinletmekten heyecan duyan, Aziz Shokhakimov yönetimindeki Tekfen Filarmoni, bu sonbahar, büyüleyici bir entonasyona ve benzersiz bir tekniğe sahip Alman klarnetçi Sebastian Manz’ı ağırlıyor. 13 Kasım tarihinde Ankara CSO Sahnesi’nde başlayacak sonbahar turnesi, 14 Kasım’da İstanbul Lütfi Kırdar’da verilecek konserin ardından 15 Kasım tarihinde İstanbul Hisar Okulları’nda gerçekleşecek konserle sona erecek. Ankara’daki konserde müzikseverler için bir de sürpriz isim olacak: Türk klarnet virtüözü ve akademisyen Serkan Çağrı, “Nazende Sevgilim” eserini Sebastian Manz ile birlikte seslendirecek.

 

Türk bestelerini seslendirmeyi önemseyen Tekfen Filarmoni, konsere Ferit Alnar’ın “Prelüd ve İki Dans” eseriyle başlayacak, Sebastian Manz’ın solistliğindeki Weber’in 2 No’lu Klarnet Konçertosu’nun ardından, Çaykovski’nin 4 No’lu Senfonisi’ne yer verecek.