Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Müzik » Aerosmith İstanbul'a geliyor!

Aerosmith İstanbul'a geliyor!

Aerosmith İstanbul'a geliyor!16 Aralık 2013 - 10:12
Ünvanları arasında "Amerika'nın En Büyük Rock'n Roll Grubu" da yer alan efsane grup, 14 Mayıs 2014 tarihinde İTÜ Stadyumu'nda sahne alacak

1970 yılında Boston'da kurulan, 43 yıllık kariyerleriyle rock müziğin efsaneleri arasına girmiş Amerikalı grup Aerosmith, Türkiye’de ilk kez konser verecek. 14 Mayıs 2014 tarihinde İstanbul İTÜ Stadyumu'nda gerçekleşecek konser, grubun 2012 Kasım ayında çıkardığı "Music From Another Dimension" albümü için başlattığı "The Global Warming Tour" kapsamında yer alıyor.

 

Rolling Stone dergisinin “Tüm zamanların en büyük 100 sanatçısı” listesinin 57. sırasında yer alan Aerosmith, 66,5 milyonu ABD sınırları içinde olmak üzere, sattığı 150 milyon albüm ile “gelmiş geçmiş en fazla albüm satan Amerikalı rock grubu” olarak tarihe geçti. Grup, 43 sene içerisinde Eminem'in sample olarak kullandığı "Dream On", "Sweet Emotion", "Walk This Way", "Dude (Looks Like a Lady", "Livin' on the Edge", "Cryin'", "Amazing", "Crazy", "Falling in Love (Is So Hard on the Knees)", "Pink", "Jaded" ve "Armageddon" filminin soundtracki olarak '90'lı yılların sonunda çıkmış en popüler parçalardan olan "I Don't Want to Miss a Thing"in de aralarında bulunduğu sayısız hite imza attı. 2001 yılında “Rock and Roll Hall of Fame”e kabul edilen Aerosmith, başta 4 Grammy ödülü olmak üzere birçok ödülün de sahibi.

 

(Soldan sağa) Tom Hamilton, Joe Perry, Steven Tyler, Joey Kramer ve Brad Whitford, 43 yıl boyunca kısa aralar dışında Aerosmith'in kemik kadrosunu oluşturdu.

 

Steven Tyler (vokal), Joe Perry (gitar), Tom Hamilton (bas), Joey Kramer (davul) ve Brad Whitford’tan (gitar) oluşan Aerosmith’in konser biletleri Biletix’te 19 Aralık 2013 Perşembe günü saat  11:00 de Türkiye’de satışa çıkacak.  Konser BKM ve MAP İletişim Organizasyonuyla düzenleniyor.