Şair Yılmaz Odabaşı Türkiye'yi terk etti
Şair Yılmaz Odabaşı, 1 Kasım seçim sonuçlarına tepki amacıyla Türkiye’yi terk etme ve Fransa’ya yerleşme kararı aldığını açıkladı
Yılmaz Odabaşı Türkiye'yi terk ettiğini Twitter hesabından duyurdu. Kararını "politik bir rest" olarak nitelendiren Odabaşı "80'de askeri darbeden bugüne ödediğim bütün bedellere rağmen Türkiye'yi terk etmeyen ben, git-tiimm!!! Bu konuda ayrıca bir yazı yazacağım!" mesajını paylaştı. Şair daha sonra yer servislerine göre İsviçre olan konumundan tweet atarak, "Edirne'ye kadar gidemezsin diyenler, şu an İsviçre'deyim ve politik rest olarak bugünden itibaren Türkiye'yi terk etmiş bulunuyorum!" dedi.
2010 Referandumu'nda evet oyu veren Odabaşı, kararının gerekçesini şöyle açıklamıştı: “Cezaevinden çıktıktan sonra babam bana ‘Devlet aklınızı başınıza getirmiştir’ dedi. Ama benim oğlum bunları yaşasaydı, ben o cezaevinin önünde kendimi canlı bomba yapardım. O yüzden referandumda ‘Evet’ diyorum. Demokrasi herkese yarar. Bir ateiste de bir inançlıya da yarayabilir. Demokrasiyi yalnız kendi cemaatine, kendi lobisine istemek totaliter bir anlayıştır." Odabaşı daha sonra bu kararından dolayı özür dilediğini beyan etmişti.
