Milliyet Sanat Kitap Günleri sona erdi
11 Aralık 2017 - 03:12Dokuz gün boyunca Beyoğlu'nda, Tepebaşı Kitap Fuarı'nın yaşandığı zamanları tekrar anımsatan Demirören İstiklal'deki Milliyet Sanat Kitap Günleri dün akşam saatlerinde sona erdi
Milliyet Sanat Kitap Günleri dün akşam saat 22.00'ye kadar ziyaretçilerini ağırlamaya devam etti. İstanbul'daki sabah saatlerinde başlayan olumsuz hava şartlarına rağmen kitap günlerini son gününde ziyaret etmek isteyen okurlar, stantlarda uzun süre kitapları inceledi ve Milliyet Sanat dergisinin 45 yılını anlatan 'Her Zaman Sanat' sergisini gezdi. Milliyet Sanat Kitap Günleri'ne sevdiği yazar Gülay Hüseyinova'nın imza günü için gelen Zeynep Değirmenci, "Tüyap ve CNR Kitap Fuarı'nı hep takip ederim her yıl. Gülay Hüseyinova'nın burada, Beyoğlu'nda bir imza günü olması çok güzel. Yazarın, Martı Yayınları'ndan çıkan 'Ve Bir Americano..' kitabının imzalatacağım; İstanbul'un en işlek yerlerinden birinde, özenle hazırlanmış kitap günlerinde takip ettiğim bir yazarla bir araya gelmek çok etkileyici" dedi.
Milliyet Sanat Kitap Günleri'nden kızına kitap almak için kızıyla gelen Doğan Cenk Toktamış ise, kendisine John Berger'in kitabını almış. "Kızım için de okulda tavsiye edilmemiş olsa da takip etmesi gereken yazarların kitaplarını aldık" diyen Toktamış, "Biz çocukken öğretmenlerimiz Türkçe edebiyatın önemli isimlerini tavsiye eder, okuturdu" diyerek yeni neslin okuma alışkanlıkları hakkında sitem etti: "Yeni nesil çocuklar okumayı pek sevmiyor. Bu yüzden de bir baba olarak kitap günlerini/fuarlarını takip ediyorum ve kızım en doğru kitapları okuması için tüm kitapları incelemeye çalışıyorum."
Antalya'dan birkaç ay önce İstanbul'a taşınan Tuğba Ay ise Anadolu'da kitaplarla ilgili etkinliklerin az olması sebebiyle yeni taşındığı şehirde Milliyet Sanat Kitap Günleri'ne denk gelmenin sevincini yaşadığını anlattı: "Bizim oralarda çok fazla kitap günleri/fuarları yapılmaz. Milliyet Sanat Kitap Günleri bitmeden geleyim istedim bu yüzden. Yunan edebiyatı üzerine kitaplar almayı düşünüyorum. Sanırım birkaç saat daha buradayım çünkü bütün kitaplara bakmak istiyorum."
Çağrıbey Anadolu Lisesi öğrencileri Pelin Güngörmez ve Ayşegül Daklılıç, Milliyet Sanat Kitap Günleri'ni ziyaret ettikten sonra okula bir proje ödev hazırlayacayacaklarmış. "Şehrin merkezinde kitap etkinliği üzerine bir ödev olacak bu" diyen Görmez ve Dalkılıç ikilisi Freud'un ve Stefan Zweig'ın yazdığı kitapları ve başka arkadaşlarına yeni yıl hediyesi olarak 'Sherlock Holmes'ü almışlar.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Turizm İşletmesi Bölümü öğrencisi Ahmet Kahraman ise Beyoğlu'na bir kast ajansı ile görüşmeye gelmiş ve Milliyet Sanat Kitap Günleri'ni de bu sayede öğrenmiş. "Aklımda bir kitap yazma projesi var, o yüzden Milliyet Sanat Kitap Günleri'ni görünce hemen geldim" diyen Kahraman, yayınevleriyle iletişime nasıl geçebileceğine dair burada fikir sahibi olmuş ve birkaç adet de kitap satın almış. Galatasaray Lisesi'nde dokuzuncu sınıfta okuyan Kübra Çakırlar, Milliyet Sanat Kitap Günleri sayesinde Milliyet Sanat dergisiyle tanıştığını itiraf ediyor: "Çok kapsamlı bir sergi var burada. Bitmeden hem onu gördüm hem de bundan sonra Milliyet Sanat dergisine abone olmaya karar verdim. Kitap günlerine katılan yayınevlerinden de birkaç kitap aldım, burada okuyan öğrenci için güzel bir fırsattı."
'Beyoğlu'nun canlanması için önemli'
Martı Yayınları Editörü Ayşen Deniz Topaktaş, Milliyet Sanat Kitap Günleri'nin Beyoğlu'nda yapılmış olmasından duyduğu memnuniyeti şu cümlelerle ifade etti: "İstanbul'da yaşayan birisi olarak Beyoğlu'nun yeniden canlanmasında, kültürün ve şehrin yeniden bir arada olmasında Milliyet Sanat Kitap Günleri'nin çok katkısı olacağını düşünüyorum. Buradaki kültürel etkinliklleri özellikle takip edip sıkı sıkı sarılmamız gerek. Milliyet Sanat'ın 45 yılının anlatıldığı sergi de çok ufuk açıcı."