Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Edebiyat » Isaac Asimov'un bilimkurgu serisi dizi oluyor

Isaac Asimov'un bilimkurgu serisi dizi oluyor

Isaac Asimov'un bilimkurgu serisi dizi oluyor11 Nisan 2018 - 03:04
Bilimkurgu edebiyatının usta ismi Isaac Asimov’un kaleme aldığı Foundation serisi, Apple’ın katkılarıyla dizi oluyor.
Rus asıllı Amerikalı yazar Isaac Asimov tarafından yazılan bilimkurgu serisi Foundation dizi olarak izleyicilere ulaşacak. Asimov kitapta matematiksel verileri kullanarak geleceği görme yeteneğine sahip psikotarih uzmanı Hari Seldon’ın hikayesini mercek altına almıştı. Isaac Asimov; galaksinin dört bir köşesine yayılmış insanları bir arada tutan Galaktik İmparatorluğu’nun çökmek üzere olduğunu gören Seldon’ın, insanlığın bilgisini ve tarihini yok olmaktan kurtarmak için giriştiği zorlu mücadeleyi okuyucunun beğenisine sunuyor.
 
İlk önce üçleme olarak kaleme alınan, daha sonra iki öncül ve iki ardıl olmak üzere toplam yedi kitaptan oluşan bu seri televizyon dizisi ya da sinema filmi için uygun olduğu düşünülüyor. Daha önce Jonathan Nolan ve Roland Emmerich gibi isimler ise seriyi uyarlamak için kolları sıvamış, ancak başarılı olamamışlardı. 
 
Buna göre teknoloji devi Apple, bilimkurgu edebiyatının önemli eserleri arasında yer alan Foundation serisini dizi uyarlaması olarak izleyici karşısına çıkmaya hazırlanıyor.
Etiketler: Isaac Asimov  Foundation