Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Yazar Mario Levi hayatını kaybetti

Yazar Mario Levi hayatını kaybetti

Yazar Mario Levi hayatını kaybetti31 Ocak 2024 - 11:01
'İstanbul Bir Masaldı', 'En Güzel Aşk Hikayemiz', 'Bir Şehre Gidememek', 'Lunapark Kapandı' gibi kitapların usta yazarı Mario Levi, 66 yaşında hayata veda etti.
Bir süredir kanser tedavisi gören yazarın vefatını Buart Sanat Atölyesi sosyal medya hesabından, "Canım hocamız, edebiyatımızın duygulu ve güçlü kalemi, eşsiz insan, bir tanemiz Mario Levi'yi kaybetmenin derin üzüntüsü içerisindeyiz. Edebiyata, bizlere kattıkları için minnettarız. Tüm sevenlerine ve ailesine başsağlığı diliyoruz." ifadeleriyle duyurdu.
 
1984 yılından sonra aralarında Milliyet Sanat’ın da olduğu Hokka dergisi, Şalom, Cumhuriyet Gazetesi, Cumhuriyet Dergi, Stüdyo İmge, Gösteri, Argos ve Oksijen (gazete) gibi birçok yayın organında yazılar yazan Mario Levi’nin ilk kitabı “Jacques Brel: Bir Yalnız Adam”ı 1986 yılında yayımlandı. 1990 yılında yayımlanan ilk öykü kitabı “Bir Şehre Gidememek” ile aynı yılın Haldun Taner Öykü Ödülü’nü kazandı. 1993'te başladığı “İstanbul Bir Masaldı” adlı kitabını altı yılda bitirerek 1999 yılında yayımladı. Bu eseriyle de 2000 yılında Yunus Nadi Roman Ödülü'nü kazandı.
 
Mario Levi, yazarlığın yanı sıra, Fransızca öğretmenliği, ithalatçılık, gazetecilik, radyo programcılığı, reklam yazarlığı da yapmıştı. Ayrıca yazı atölyelerinde, bu yola gönül vermiş insanlara Yazı Yaratımı dersleri de vermekteydi.
 
Son kitabı " Bir Cümlelik Aşklar" Nisan 2016'da yayımlanmıştı.