Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Türk resminin devleri bir arada

Türk resminin devleri bir arada

Türk resminin devleri bir arada06 Ocak 2023 - 10:01
Türk resminin önde gelen isimleri Ankara’da bir araya geldi. Ama herhangi bir kulis faaliyeti için değil…
BARAN DANIŞ-  Avukat Ulaş Değirmenci’nin koleksiyonundaki seçme eserlerden oluşan; Neşet Günal, Fikret Muallâ, Orhan Peker, Neş’e Erdok, Mustafa Ata, Mehmet Güleryüz, Ömer Uluç, Cihat Burak ve Turgut Zaim’in başyapıtları arasında sayılabilecek eserlerini yakından izleyebilme imkânı sunan “Yüzler ve Gizler” sergisi 37 ressamın 86 eserini Ankara’daki CerModern’de sanatseverlerle buluşturdu.
 
 
“Ressam ve Konuları”, Neş’e Erdok
 
Ulaş Değirmenci, Türkiye’deki en genç koleksiyonerlerden biri. Değirmenci, Türk resminde yer edinmiş figür eğilimli ressamları takibine alarak ulaşabildiği en önemli eserleri bir bütünlük içerisinde bir araya getirme motivasyonuyla koleksiyonunu oluşturduğunu söylüyor. Genç koleksiyoner, Türk resmine ilgisi olan kişilerin koleksiyon bilincine erişmesi ve yeni koleksiyonerlerin ortaya çıkması açısından “Yüzler ve Gizler” sergisini önemli buluyor.
 
 
“Sultan Sofrası”, Cihat Burak
 
Serginin küratörü Dilek Karaaziz Şener ise Türkiye modernizminin kilometre taşı sanatçılar ve yakın dönemden yine koleksiyoncunun tercihiyle seçilen isimlerin bir araya gelmesiyle serginin kendi içindeki dönem dinamiğini belirlediğini ifaede ediyor. Ve serginin sanatseverleri bir zaman tüneli gibi geçmişe, düne, hatta yakın geçmişin tozlu raflarında kalan anılara yolculuk yaptırdığını söylüyor. Sergi, 10 Şubat’a kadar ziyaret edilebilir.