Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Türk filmleri Frankfurt’ta

Türk filmleri Frankfurt’ta

Türk filmleri Frankfurt’ta31 Mayıs 2023 - 02:05
Kültürlerarası İletişim Derneği tarafından TÜRSAK Vakfı Türkiye proje ortaklığı ile düzenlenen Uluslararası Frankfurt Türk Film Festivali, bu yıl 11-16 Haziran tarihleri arasında Frankfurt’ta 23. kez sinemaseverlerle buluşacak.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ - 12 Haziran’da verilecek Yaşam Boyu Başarı Ödülü’nün bu yılki sahipleri tiyatro ve sinema oyuncusu Sermin Hürmeniç; oyuncu, yönetmen, sanat yönetmeni ve yazar Tamer Levent ile Türk kökenli Alman oyuncu Tayfun Bademsoy olacak. Vefa ödülleri ise Suna Pekuysal ile Ergün Köknar adına, sanatçı çiftin oğulları Sait Ali Köknar’a takdim edilecek. Festivalin açılış filmi, yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı “Prestij Meselesi” olacak.
 
Festival boyunca vizyon filmlerinin yanı sıra Türk kökenli Alman sinemacıların filmlerinin gösterimi yapılacak. Sosyal sorumluluk projesi olarak 14 Haziran’da yönetmenliğini Doğan Ümit Karaca’nın yaptığı “Buğday Tanesi” filmi gösterilecek. Festival kapsamında gerçekleşecek etkinlikler arasında; 14 Haziran’da “Turna Misali” film gösterimi sonrası oyuncu Sennur Nogaylar söyleşisi, 15 Haziran’da “Karanlık Gece” film gösterimi sonrası oyuncu Berkay Ateş söyleşisi ve 15 Haziran’da 2023”‘Çilingir Sofrası” film gösterimi sonrası oyuncu Barış Gönenen ve Ahmet Rıfat Şungar söyleşisi yer alıyor.
 
Festivalde Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yaşı vesilesiyle 14 Haziran’da “Cumhuriyet ve Sinema” konulu bir panel gerçekleşecek. Panelin katılımcıları arasında yönetmen Yüksel Aksu, oyuncu Ece Uslu, oyuncu Nilperi Şahinkaya, oyuncu Yağız Can Konyalı ve oyuncu Tuğrul Tülek yer alıyor.