Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Tiyatronun genç yeteneklerine PSM Atölye'de ücretsiz atölyeler

Tiyatronun genç yeteneklerine PSM Atölye'de ücretsiz atölyeler

Tiyatronun genç yeteneklerine PSM Atölye'de ücretsiz atölyeler31 Ağustos 2023 - 05:08
Geçtiğimiz iki sezon 18 farklı oyunun sahnelendiği ve 40’ı aşkın mezun veren PSM Atölye’nin yeni dönemi için başvurular 15 Eylül 2023 Cuma günü sona eriyor.

Mey /Diageo ve Zorlu PSM’nin tiyatroya yeni yetenekler kazandırmak üzere sürdürdüğü ücretsiz atölye programı, dramatik yazarlık, tiyatro yönetmenliği ve tiyatro yapımcılığı başlıklı üç seçeneği ile 18 ve 30 yaş arası amatör - profesyonel yönetmenleri ve yapımcılar ile yazarları bekliyor.

Tiyatro yönetmeni Serdar Biliş öncülüğünde, yedi ay boyu her hafta gerçekleşecek teorik ve uygulamalı eğitimlerde, katılımcıların bir oyun fikrinin ilk aşamasından sahneleme sonrasına kadar tüm süreçte yetkin ve donanımlı hale gelmeleri hedefleniyor. PSM Atölye’de, haziran ayına kadar sürecek atölye dönemi sonunda, öğrenciler kısa oyunlar çıkararak programı tamamlıyor.

PSM Atölye ile öğrenciler, Zorlu PSM’nin dünya standartlarındaki teknik altyapısı ve tiyatro alanındaki geniş eko-sistemi sayesinde bir prodüksiyonun masa başında oluşturulmasından sahneye konulmasına kadar geçen süreci en ince ayrıntısına kadar öğrenerek tecrübe etme fırsatı buluyor.  PSM Atölye’nin eğitim kadrosunda, Serdar Biliş'in yanı sıra, Özlem Hemiş, Philip Arditti, Aylin Alıveren, Özlem Özhabeş, Mehmet Ergen, Ayşegül Beyazdağ, Pelin Ekinci Kaya ve Cem Görk gibi yönetmenler, yazarlar ve yapımcılar yer alıyor. PSM Atölye ile ilgilenen gençler, psmatolye@zorlu.com adresine iletecekleri niyet mektubu, öz geçmiş ve / veya portfolyoları ile başvuru yapabiliyor.