Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Şehir Tiyatroları’nda perdeler klasiklere açılıyor

Şehir Tiyatroları’nda perdeler klasiklere açılıyor

Şehir Tiyatroları’nda perdeler klasiklere açılıyor21 Eylül 2022 - 09:09
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları bu yıl 109’uncu yaşını kutluyor. Geride kalan 108 yıllık köklü tarihe yeni bir halkanın ekleneceği sezonun teması ise “İstanbul Klasiklerle Buluşuyor” olarak belirlendi. Heyecanla beklenen yeni sezon repertuvarı Harbiye Muhsin Ertuğrul Sahnesi’nde düzenlenen basın toplantısı ile açıklandı.
5 Ekim’de açılacak yeni tiyatro sezonunda tiyatroseverleri Shakespeare’den Arthur Miller’a, İbsen’den Haldun Taner’e klasik yazarların eserlerinin ağırlıkta olduğu zengin bir repertuvar bekliyor.
 
İBB Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmeni Ayşegül İşsever, “Önümüzdeki sezonun ana temasını, ‘İstanbul Klasiklerle Buluşuyor’ olarak belirledik. Yerli ve yabancı klasikleri seyircimizle buluştururken, yeni yazarlar ve oyunları da repertuvarımıza dahil ediyoruz. İstanbul Şehir Tiyatroları’nın bugüne kadarki repertuvarına baktığımızda, bugün klasikleşmiş birçok yazarın ilk oyunlarının Şehir Tiyatrosu’nda seyirciyle buluştuğunu görürüz. Bugün de bu misyonumuzu titizlikle sürdürüyoruz. Bir anlamda geleceğin klasikleşecek eserlerine yer vermek istiyoruz. Türk ve Dünya edebiyatının klasikleri, yeni sezonda İstanbul Şehir Tiyatroları sahnelerinde seyircimizle buluşacak” açıklamasında bulundu. 
 
“Hamlet” ile başlıyor
 
İBB Şehir Tiyatroları’nda sezon 5 Ekim’de Engin Alkan yönetmenliğinde prömiyer yapacak olan “Hamlet” ile açılıyor. Aynı akşam 36. Genç Günler’de izleyicilerle buluşan “Çingene Boksör” oyunu Müze Gazhane Meydan Sahnesi’nde olacak. Bu sezon prömiyer yapacak bir başka oyun da İKSV Tiyatro Festivali kapsamında izleyiciyle buluşacak olan “Tartuffe”. Moliere’in 400. doğum yılına özel olarak hazırlanan oyunun yönetmeni Yiğit Sertdemir. 12 Ekim’de Müze Gazhane Prof. Dr. Sevda Şener Sahnesi’nde prömiyer yapacak “Cadı Kazanı”nın yönetmeni de yine Yiğit Sertdemir.  
 
Diğer yandan yazar Suat Derviş’i keşfedişimiz sürüyor. İBB Şehir Tiyatroları’nda Derviş’in romanından uyarlanan Gulriz Sururi uyarlaması müzikal “Fosforlu Cevriye”, Yelda Baskın’ın yönetmenliğinde bu sezon prömiyer yapacak.