Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » ‘Sapık’ tüm zamanların en iyisi

‘Sapık’ tüm zamanların en iyisi

‘Sapık’ tüm zamanların en iyisi03 Ocak 2023 - 12:01
Geçtiğimiz günlerde 117. yılını kutlayan Variety, tüm zamanların en iyi 100 filmini seçti. Açıklamada “Bu listenin oluşturulmasında yoğun tartışmalar yaşandı.
Seçimlerimiz, 30’dan fazla Variety eleştirmeni, yazarı ve editörü tarafından gönderilen yüzlerce yapım arasından yapıldı. Hangi filmlerin dahil edileceğini bulmak kolay kısımdı. Zor kısım, hangi filmleri dışarıda bırakacağınıza karar vermekti” denildi. Tüm zamanların en iyi 100 filmi sırlamasında “Sapık” ilk sırada yer aldı. Onu “Oz Büyücüsü” ve “Baba” izledi. Bu tür listelerde çoğunlukla liste başı olan “Yurttaş Kane” ise bu sefer dördüncü sırada yer aldı. Beşinci sıradaki “Ucuz Roman” ise listenin üst sırasında yer alan en genç yapım oldu. 100. sırada ise “Mezun” bulunuyor.
 
Variety yönetmenlere de 2022’nin en iyi filmlerini sordu. Guillermo del Toro, Baz Luhrmann’ın “Elvis”ini; Wes Anderson, Noah Baumbach’ın “Beyaz Gürültü”sünü, Edgar Wright, Ruben Östlund’un “Hüzün Üçgeni’ni, Claire Denis, Charlotte Wells’in “Güneş Sonrası”nı, Judd Apatow da Steven Spielberg’ün “The Fabelmans”ını senenin en iyi filmi olarak nitelendirdi.
 
Etiketler: Sapık  Variety  en iyi 100 film