Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Refik Anadol’un NFT’si Christie’s’de satışta

Refik Anadol’un NFT’si Christie’s’de satışta

Refik Anadol’un NFT’si Christie’s’de satışta09 Mayıs 2022 - 07:05
Dijital medya sanatçısı Refik Anadol’un Gaudi’nin simge binası Casa Batllo’nun cephesini yeniden tasarlayarak yarattığı “Casa Batllo: Yaşayan Mimari” adlı NFT eseri ilk kez Christie’s müzayedesinde yarın satışa çıkacak.

Heyecanını sosyal medyadan duyuran Anadol “Eser Barselona’dan gerçek zamanlı toplanan iklim verilerini kullanarak kelimenin tam anlamıyla yaşayacak! Christie’s’in, Spring Marquee Week akşam müzayedeleri kapsamında sunduğu tek NFT olacak. Bu beş günlük etkinlik sırasında Monet, Picasso, Warhol, Basquiat, Banksy, O’Keeffe ve Van Gogh eserleri de açık artırmaya çıkarılacak. Eserimin bu dev isimlerle açık artırmaya çıkarılacak olması büyük bir onur” dedi.

 

Picasso’nun seramikleri de var

 

Christie’s Müzayede Evi’nin internet sitesinden yapılacak satışta başyapıtlar da var “Picasso Ceramics” adlı satış Picasso’nun ilginç ve renkli seramiklerini bir araya getirdi. 16 Mayıs’a kadar devam edecek açık artırma bu yıl Picasso’nun Madoura ile yaklaşık 25 yıllık iş birliğinin 75. yıl dönümü olması sebebiyle de anlamlı. Bu iş birliği yıllar içinde 600’den fazla farklı tasarımın yanı sıra birçok şekil, konu ve büyüklükteki pek çok çalışmayı ortaya çıkardı. Gelenek ve modernden ilham alan Picasso’nun seramikleri, sanatçının deneysel yaratım alanlarından biri olarak dikkat çekiyor. KÜLTÜR SANAT SERVİSİ