Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Razzie Ödülleri’nde büyük hata

Razzie Ödülleri’nde büyük hata

Razzie Ödülleri’nde büyük hata27 Ocak 2023 - 10:01
Oscar Ödüllleri ile eş zamanlı olarak her yıl Razzie (Altın Ahududu) Ödülleri’nin de adayları açıklanıyor. Sinemanın en kötülerinin seçildiği ödüller hep tartışılır, konuşulur ama bu sene farklı ve keskin protestolar yükseldi.
Oscar’da En İyi Kadın Oyuncu dalında Ana de Armas’ın aday olduğu “Blonde”un En Kötü Film dalında Razzie adayı olması zaten tartışılıyordu ama 12 yaşındaki Ryan Kiera Armstrong’un “Firestarter”daki performansıyla En Kötü Kadın Oyuncu dalında aday gösterilmesi infial uyandırdı.
 
Bryce Dallas Howard (“Jurassic Park: Dominion”), Diane Keaton (“Mack & Rita”), Kaya Scodelario (“The King’s Daughter”) ve Alicia Silverstone (“The Requin”) ile birlikte 12 yaşındaki çocuğun en kötüye aday gösterilmesi, psikolojik olarak çok riskli ve profesyonel açıdan da etik olmadığı için kınandı. Razzie’lerin kurucusu John Wilson yaptığı açıklamada özür diledi ve Armstrong’un adının oy pusulasından çıkarıldığını, bundan sonra 18 yaşın altındaki çocukların ödüllere aday gösterilmeyeceğini söyledi. Resmi açıklamada “12 yaşındaki Armstrong’un ödüllerimizden birine aday olarak seçilmesine yönelik son zamanlarda yapılan haklı eleştiriler, ne kadar duyarsız olduğumuzu gösterdi. Sonuç olarak, Armstrong’un adını üyelerimizin gelecek ay yapacağı final oylamasından çıkardık. Ayrıca, Sayın Armstrong’a kamuya açık bir özür borçlu olduğumuza inanıyoruz ve seçimlerimizin sonucu olarak yaşadığı herhangi bir acıdan dolayı pişman olduğumuzu söylemek istiyoruz. Bundan sonra 18 yaş altındaki herhangi bir sanatçının veya sinemacının ödüllerimizde aday gösterilmemesini sağlayacağız. Hepimiz hata yaparız, bazen çok fazla, biz de dahil.”