Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Papa Francis’ten, Venedik Bienali’ne ziyaret

Papa Francis’ten, Venedik Bienali’ne ziyaret

Papa Francis’ten, Venedik Bienali’ne ziyaret30 Nisan 2024 - 04:04
Papa, geçtiğimiz pazar günü Venedik’in Giudecca adasındaki tarihi kadın hapishanesinde bulunan Vatikan pavyonunu ziyaret etti. Böylece bienali ziyaret eden ilk papa oldu.
Birçoğu sergiye katılan yaklaşık 80 mahkumu hapishane bahçesinde selamlayan Francis onlara şöyle seslendi: “Hapishanede olmanın, ev sahipliği yaptığınız sanatsal etkinliğin simgelediği gibi, yeni bir şeyin başlangıcını temsil etmesi ironik. Hepimizin affedilecek hataları ve iyileştirilecek yaralarımız olduğunu unutmayalım; benim de.”
 
 
Daha sonra hapishane şapelinde sanatçılarla bir araya gelen ve onlara çalışmalarının ırkçılık, yabancı düşmanlığı, “ekolojik dengesizlik” ve eşitsizlikle mücadeleye yardımcı olabileceğini söyleyen Papa Francis “dünyanın sanatçılara ihtiyacı olduğunu” vurguladı.
 
Küratörlüğünü Chiara Parisi ve Bruno Racine'in yaptığı ve “Con i miei occhi” (“Gözlerimle”) adını taşıyan pavyon, papanın toplum dışındakilere, özellikle mahkumlara olan ilgisini yansıtıyor ve çok sayıda kadın sanatçının eserlerini içeriyor.
 
Etiketler: Papa Francis  Venedik  Giudecca