Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Mayısta ‘rüya’ ve ‘yıldız’

Mayısta ‘rüya’ ve ‘yıldız’

Mayısta ‘rüya’ ve ‘yıldız’02 Mayıs 2024 - 04:05
Milliyet Sanat mayıs sayısında “Bir Rüya Açılır” sergisinden yola çıkarak Aida Mahmudova’nın sanatını kapağına taşırken 4 Mayıs Dünya Star Wars Günü vesilesiyle hayranlarına poster hediye ediyor.
Milliyet Sanat mayıs sayısında sanatseverleri, farklı disiplinleri bir araya getiren zengin haber ve dosyalarla buluşturuyor. Derginin kapak konusu, Vision Art Platform’da açılan “Bir Rüya Açılır” sergisiyle Aida Mahmudova. 15’in üzerinde kişisel sergi açmış çok yönlü Azeri kültür girişimcisi; resim, heykel ve yerleştirmeleri ile dikkat çeken Mahmudova’nın hem yeni sergisi hem de sanatı hakkında detaylı bir dosya yer alıyor.
 
 
Çağdaş sanatçı Aida Mahmudova, 15’in üzerinde kişisel sergi açtı.
 
Plastik Sanatlar sayfalarında Türkiye’nin önde gelen karikatüristlerinden Latif Demirci’nin yarım asırlık sanat hayatını anlatan “Yazan-Çizen LATİF DEMİRCİ” sergisi, Nezaket Ekici’nin performans ve video çalışmalarının yer aldığı “Keşfin Boyutları” isimli kişisel sergisi ve 60. Venedik Bienali’nden izlenimler yer alıyor. Sahne Sanatları bölümünde bu yıl sanat hayatının 70. yılını kutlayan Haldun Dormen ile röportaj ve yıllar sonra Zuhal Olcay ile Haluk Bilginer’i bir araya getiren “Kel Diva” oyunu bulunuyor.
 
İKSV tarafından, Borusan Holding sponsorluğunda düzenlenen 52. İstanbul Müzik Festivali 21 Mayıs-12 Haziran tarihleri arasında müzikseverlere yine klasik müziğin yıldızlarıyla dolu müthiş bir program sunuyor. Müzik sayfalarında festival ile ilgili detaylı bilgi ve önerileri bulmak mümkün. ABD ve İngiltere’deki büyük zincir mağazalar ve alışveriş merkezlerinde CD ve plak reyonlarının, hatta kasete bile ilginin artışı inceleniyor. Edebiyat bölümünde Filiz Ali’nin, Türkiye’nin modernleşme sürecinde sahne sanatlarına büyük katkılar sağlamış Carl Ebert’i anılar, tanıklıklar ve babası Sabahattin Ali ile olan dostluğu üzerinden anlattığı “Bir Rüyayı Gerçek Kılan: Carl Ebert” kitabı ve TikTok üzerinde ortaya çıkan ve hızla bir fenomene dönüşen; kitapseverlerin, yazarların ve yayınevlerinin dinamik bir şekilde etkileşime girdiği, edebiyatın yeni ve heyecan verici yüzü #BookTok etiketi var.
 
“Star Wars”a özel poster
 
Mayıs sinemaseverler için özel bir ay. Zira 4 Mayıs tüm dünyada Star Wars Günü olarak kutlanıyor. Milliyet Sanat okurlara bugüne özel poster armağan ederken ilk filmi 1977’de vizyona girmiş serinin neredeyse 50 senelik tarihinde yolculuğa çıkıyor. Dünyadaki en büyük “Star Wars” koleksiyonlarından birine sahip olan Rahman Altın ile özel röportaj, serinin hayranlarını bekliyor. Sinema bölümünde, 43. İstanbul Film Festivali’nden ödülle dönen “Tereddüt Çizgisi” filminin yönetmeni Selman Nacar ve başrol oyuncusu Tülin Özen ile röportaj öne çıkıyor.