Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Köy okulunda arkeoloji sergisi

Köy okulunda arkeoloji sergisi

Köy okulunda arkeoloji sergisi18 Mayıs 2023 - 10:05
Kırklareli’nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Celaliye köyünde Celaliye Ortaokulu’nda başlatılan “Arkeo-Çocuk” projesi, bir sergiyle taçlandı.
Lüleburgaz’daki köy okulunda öğrenciler, erken yaşlarda kültürel miras bilinci edinirken yaratıcılıkları da gelişiyor. Celaliye Ortaokulu’nda görev yapan Sosyal Bilgiler Öğretmeni Ali Akar tarafından geçen yıl okulda “Arkeo-Çocuk” projesi başlatıldı. Arkeoloji Kulübü tarafından yürütülen proje kapsamında arkeolojiyle ilgili dergi ve kitaplar edinilirken, öğrencilerin aktif olarak yer aldığı eğlenceli çalışmalar yapıldı. Mağara resimleri çizen, taşlardan ilkel heykeller yapan öğrenciler; idol, para, Göbeklitepe’teki T sütunları gibi birçok arkeolojik buluntunun replikasını oluşturdu. Öğrenciler, ahşaba Göktürk alfabesi, kâğıtlara hiyeroglifler, kil tabletlere çivi yazısı yazarak tarihte kullanılan farklı yazı biçimlerini deneyimledi. Oluşturulan kazı alanında kazılar gerçekleştirildi.
 
 
Yıl boyunca yapılan bu çalışmalarla ortaya çıkan birçok ürün şimdi bir sergiye dönüştü. Celaliye Ortaokulu’ndaki sergi 12-23 Mayıs arasında hafta içi 08.45-15.15 saatleri arasında gezilebiliyor.