Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İklim aktivistleri yeni ilham peşinde!

İklim aktivistleri yeni ilham peşinde!

İklim aktivistleri yeni ilham peşinde!03 Aralık 2022 - 10:12
Son dönemlerde ünlü tablolara boya, kan, çorba, patates püresi gibi maddeler atarak dikkatleri üzerine çeken iklim aktivistleri eylemlerinin vitesini artıyor.
Geçtiğimiz günlerde bir röportajda “İşlerin tırmanması gerekiyorsa, geçmişteki başarılı hareketlerden ilham alacağız ve elimizden gelen her şeyi yapacağız” diyen Just Stop Oil sözcüsü Alex De Koning istekleri yerine getirilmediği takdirde protestoların şiddetini arttıracaklarını duyurdu.
 
Tarihten ilham aldıklarını söyleyen De Koning süfrajetlerin izinden gidebileceklerini söyledi. Bu söylemin sanat eserlerini kesmeyi içerdiği anlamına gelip gelmediği sorusuna ise De Koning, “Gelecekte bir noktada potansiyel olarak buna gelebilir, evet” sözleriyle cevap verdi. Süfrajet üyesi aktivist Mary Richardson, 1914 yılında tutuklamaları protesto etmek için Londra Ulusal Galerisi’nde yer alan Diego Velazquez’in 17. yüzyıl tablosu “Venüs”ü baltayla kesmişti. Richardson bu eyleminden sonra “Adalet, tuval üzerindeki renk ve ana hatlar kadar güzellik unsurudur” demişti.