Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » İçinde birikenleri anlatıyor

İçinde birikenleri anlatıyor

İçinde birikenleri anlatıyor17 Nisan 2022 - 03:04

Melisa Vardal 

 

Arkadaşlarla sahil kenarına oturursunuz, aranızda gizlenmiş bir yetenek gitar çalmaya başlar hani, önce şaşırır ardından da müziğe kaptırırsınız kendinizi, dalgalar eşlik eder, rüzgâr alır götürür notaları uzaklara... Birkan Nasuhoğlu'nun sesi, müziği de işte öyle yalın, öyle güzel. Belki "Yedinci Ev" dersek bazılarınız için daha kolay olacaktır bu hissi hatırlamak. 2011 yılında kurulup 2013 yılında "Şimdi" adlı albümündeki "Sevsene Beni", "Anlar Ona" gibi naif parçaları bizlerle buluşturan grubun vokali ve gitaristi Nasuhoğlu. Şimdi ilk solo albümüyle karşımızda: “ne çok şey birikti içimde” 

Sahi dinleyince anlıyoruz ne çok şey birikmiş içinde, içimizde... En çok da "Burada Yaşamak Çok Zor" derken hissediyoruz bu birikmişliği. Bu çağda hâlâ kadın cinayetlerinin olmasına, çocuk istismarlarının yaşanmasına, hayvanların haklarını savunamayışımıza, doğa katliamına ve farklı hayat görüşlerinin kabul edilemezliğine karşı bir ses çıkardığını söylüyor Nasuhoğlu ve isyanını albümdeki en değerli parça olarak nitelendirdiği "Burada Yaşamak Çok Zor"da dile getiriyor. Sanatçı tüm bunların önüne nasıl hâlâ geçemediğimize bir anlam vermediğini ifade ederken, parçanın kendisine bu yaşananlara karşı yapabilecek bir şeylerin olduğunu hatırlattığını vurguluyor. Nasuhoğlu'nun son albümünde yer alan "Yollar Bitmez", "Her Yanım", "Bir Masaldık Sadece" ve "Âşığım Ben" adlı parçalarında da aynı nahif tavrı sezebilirsiniz. "Haberim olmadan girdi hayatıma müzik" demişti Nasuhoğlu, iyi ki de öyle olmuş ve iyi ki de şimdilerde varlığını sıkça hatırlatan bir gölge gibi takip ediyor sanatçıyı müziği... 

 

Müjdeli haber

 

Birkan Nasuhoğlu, Yedinci Ev ile ilgili de güzel haberler veriyor: “Geçmişte ufak bir ara verip tekrar bir araya geldik ve dört yeni şarkı yayınladık. Sessiz kaldığımız dönemde de dinleyicilerimiz bizi yalnız bırakmadılar, sayımız her geçen gün arttı. Bu destekle birlikte Yedinci Ev konserlerine ve yeni şarkılar yayınlamaya devam edecek.”