Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Haldun Taner Öykü Ödülü, Burçe Bahadır’ın

Haldun Taner Öykü Ödülü, Burçe Bahadır’ın

Haldun Taner  Öykü Ödülü, Burçe Bahadır’ın13 Ocak 2023 - 09:01
Türk edebiyatının en prestijli ödüllerinden olan ve Milliyet gazetesi tarafından Haldun Taner’in adına düzenlenen Haldun Taner Öykü Ödülü’nün kazananı belli oldu. Bu yıl 33’üncüsü verilen Haldun Taner Öykü Ödülü’ne, “Deliliğe Zarif Bir Giriş “ adlı öykü kitabıyla Burçe Bahadır layık görüldü.
KÜLTÜR SANAT SERVİSİ
 
Doğan Hızlan başkanlığında toplanan seçici kurul; öykü, tiyatro, deneme yazarı ve düşün adamı Haldun Taner’in anısına düzenlenen Haldun Taner Öykü Ödülü’ne aday eserleri 10 Ocak 2023, Salı günü çevrimiçi toplanarak değerlendirdi. 
 
Doğan Hızlan, Demet Taner, Handan İnci, Nursel Duruel, Metin Celâl, Mehmet Zaman Saçlıoğlu ve Kamil Erdem’den oluşan Seçici Kurul’un ödüle başvuru yapan eserleri değerlendirmesi sonucunda Seçici Kurul, kazanan isim ve gerekçesini “Hayatın farklı sahnelerinden, kanıksanılmış sanılan durumları incelikli, duyarlı bir yorumla ve yalın, akıcı bir dille resmetmesi; an/süreç dengesini kurmadaki başarısı nedeniyle Burçe Bahadır’ın ‘Deliliğe Zarif Bir Giriş’ adlı kitabına verilmiştir” cümleleriyle açıkladı.