Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Film seyretmek hoştur yıldızların altında

Film seyretmek hoştur yıldızların altında

Film seyretmek hoştur yıldızların altında27 Haziran 2022 - 09:06
Sinematek/Sinema Evi’nin her yıl Kalamış Atatürk Parkı’nda gerçekleştirdiği Yıldızlar Altında Sinema etkinliği 3 Temmuz’da başlıyor.

Bu yıl Kurukahveci Mehmet Efendi’nin desteği ile 30 Ağustos tarihine kadar sürecek gösterimler kapsamında, 17 film izleyiciyle buluşacak. Gösterimler çarşamba ve pazar günleri saat 21.00’de başlayacak. Yıldızlar Altında Sinema’nın açılışı 3 Temmuz Pazar günü saat 22.00’de Charlie Chaplin’in sessiz klasiklerinden “The Circus/Sirk”in gösterimiyle olacak. Şef Orçun Orçunsel yönetimindeki Avrasya Filarmoni Orkestrası, Chaplin imzalı filme müzikleriyle eşlik edecek.

Marilyn Monroe’nun akıllara kazınan performansı ve ince mizahıyla yıllara meydan okuyan Billy Wilder komedisi “Bazıları Sıcak Sever”, Audrey Hepburn ve Gregory Peck’in âşık olurken Roma’yı altüst ettiği “Roma Tatili”, renkli dünyası yıllardır her yaştan çocuğu büyülemeye devam eden müzikal “Oz Büyücüsü”, sinemada ses teknolojisine geçişi anlatırken adını müzikal tarihinin en başına yazdırmış “Singin’in the Rain”, gerilimin ustası Hitchcock’un sinema dersi niteliğindeki başyapıtı “Vertigo” ve Fellini harikası “Cabiria’nın Geceleri”, bu yaz Kalamış Parkı’nda izlenecek.


Sinematek/Sinema Evi’nin hazırladığı seçkide iki Steven Spielberg filmi birden yer alıyor: 1961 yapımı klasik müzikal “Batı Yakası’nın Hikâyesi”nin yeniden çevrimi ve 1980’lerde çocuk olmuş herkesin hâlâ sevgiyle anımsadığı “E.T.”. John Belushi ve Dan Aykroyd’lu “Cazcı Kardeşler”, Miyazaki başyapıtı “Ruhların Kaçışı”, bu yıl Berlin Film Festivali’nde Altın Ayı’yı kucaklayan “Alcarràs” ve Wong Kar-Wai klasiği “Chungking Ekspresi” de seçkide yer alıyor.

Yıldızlar Altında Sinema’da Türkiye’den çok değerli iki yapımla da hasret giderilecek: Usta yönetmen Ertem Eğilmez’in ayrılmaz bir parçası olduğu Yeşilçam’ı tiye alan son filmi “Arabesk” ve Nesli Çölgeçen’in muhteşem finali başta olmak üzere neredeyse sahne sahne hafızlara kazınmış filmi “Selamsız Bandosu”.