Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Fatma Girik anılıyor

Fatma Girik anılıyor

Fatma Girik anılıyor23 Ocak 2023 - 10:01
24 Ocak 2022’de kaybettiğimiz, sinemamızın dört yapraklı yoncasının mavi gözlüsü, gönüllerimizin Fato’su Fatma Girik, aramızdan ayrılışının birinci yıl dönümünde, 1989-1994 yılları arasında başkanlık görevini yürüttüğü Şişli’de anılacak.
24 Ocak Salı saat 19.00’da Şişli Belediyesi Nâzım Hikmet Kültür ve Sanat Evi’nde düzenlenecek anma etkinliğine Fatma Girik’in yeğeni ve manevi kızı Fatma Ahu Turanlı, kardeşi Günay Girik, sanatçının bir dönem menajerliğini yürüten gazeteci -yazar Bircan Usallı Silan, sanatçı ve gazeteci dostları; Ahu Sungur, Cüneyt Arkın’ın eşi Betül Işıl Arkın, Burçak Evren, Cengiz Özkarabekir, Çiğdem Tunç, Engin Çağlar, Gül Sunal, Halil Ergün, Meral Orhonsay, Müjdat Gezen, Nur Sürer, Ümit Efekan ve birçok tanınmış isim katılacak.
 
Yeşilçam’ın dört yapraklı yoncasının bir diğeri Filiz Akın ise törene video mesajı gönderecek. Fatma Girik’i Anma Gecesi’nde dünyaca ünlü piyanist Burçin Büke, yorumlayacağı iki eserle sahne alacak. Faruk Şüyün’ün moderatörlüğünü üstlendiği etkinlikte dostları Fatma Girik’i anlatırken sanatçının kayıtlı şarkıları plakçalardan dinlenecek. Konuklar, Fatma Girik için Vadullah Taş Arşivi’nden hazırlanan sergiyi fuayede ekrandan takip edilebilecek ve etkinliğe özel hazırlanan kısa filmi izleyebilecekler.