Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » De Niro’dan Trump’a eleştiri

De Niro’dan Trump’a eleştiri

De Niro’dan Trump’a eleştiri29 Mayıs 2024 - 03:05
Robert De Niro Donald Trump'ın yargılandığı New York mahkemesi önünde yaptığı konuşmada, Trump'ı yeniden seçilmesi halinde ömür boyu diktatör olacak tehlikeli bir “palyaço” olarak nitelendirdi.
DeNiro gazetecilere verdiği demeçte, “Trump 2016'da aday olduğunda bu bir şaka gibiydi,” diyerek eski başkanı “palyaço” ve “tiran” olarak nitelendirdi.
 
“İkinci bir şansımız var ve onu durdurmanın tam zamanı. Eğer başa gelirse size şimdiden söyleyebilirim, asla gitmeyecek. Yaşamak istediğimiz ülke bu mu? Onun bu ülkeyi yönetmesini ve 'Gitmiyorum' demesini istiyor muyuz? Ben ömür boyu diktatörüm' demesini istiyor muyuz? Özgürlüklerimizi korumanın ve insanlığımıza tutunmanın tek yolu Joe Biden'a başkanlık için oy vermektir” diyen Hollywood efsanesi Trump'ı 2020 seçimlerinde Biden karşısında aldığı yenilginin ardından “öfkeli bir kalabalığı” ABD Kongre Binası'nı basmaya yönlendirmekle suçlarken, düzinelerce polis memurunun yaralandığı şiddet olayları sırasında Cumhuriyetçi adayın “Beyaz Saray'a kaçıp saklandığını” da sözlerine ekledi.
 
Uzun süredir siyasi aktivist olan ve Trump'ı eleştiren De Niro, Joe Biden'ın yeniden seçilmesi için yürütülen kampanyada giderek artan bir rol üstlenmiş ve Demokrat Parti için hazırlanan yeni bir sert TV reklamında başrol oynamıştı.