Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Diğer » Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu

Afife Tiyatro Ödülleri sahiplerini buldu12 Haziran 2024 - 05:06
Türkiye’nin en prestijli ve uzun soluklu tiyatro ödülü Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri, 11 Haziran Salı akşamı Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen görkemli bir törenle sahiplerine kavuştu. Her sene sanat ile iş dünyasını bir araya getiren Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde toplam 16 dalda ödül verildi. Geride bıraktığı 26 yılda tiyatro camiasının kutlama gecesine dönüşen görkemli töreninin sunuculuğunu ise Özge Borak ve Mert Fırat gerçekleştirdi.
26. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nde tiyatro tarihine geçen ustalara takdim edilen Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü Prof. Dr. Ayşegül Yüksel’in, oyun yazarlarına adanan Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü ise Çarpışma isimli oyunuyla Müge Oskay’ın oldu. Komedi ya da müzikal dalındaki oyunlara verilen Haldun Dormen Özel Ödülü’ne Mutlu Aile Tablosu isimli oyunuyla Duru Tiyatro layık görülürken, Yapı Kredi Özel Ödülü’nün sahibi ise Murat Ovalı oldu.
 
Tiyatrolarımız çıtayı her sene yukarı taşıyor
 
Türkiye’de tiyatronun her geçen gün daha da ileri gitmesi için çalıştıklarını dile getiren Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri Jüri Başkanı Prof. Dr. Merih Tangün, şunları söyledi: “İnsanlığın evrensel dili ve duygusal bağ kurma aracı olan tiyatronun, nasıl eşsiz bir sanat formu olduğunu hatırlatan muhteşem bir sezonu geride bıraktık. Türk tiyatrosu, çıtayı her sene yukarı taşırken, seyirci ilgisinin de her geçen yıl katlanarak artmasından ötürü çok mutluyuz. Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri olarak, paydaşı olduğumuz tiyatro camiasına sunduğumuz katkıları artırmak için her geçen gün daha fazla çalışıyoruz. Bunun için bize büyük bir ilham ve cesaret kaynağı olan Afife Jale’nin ismini yaşatmakla kalmıyor, ülkemizde tiyatro sanatının sürdürülebilir gelişimi için tiyatroya gönül vermiş gençlerimizi de Yapı Kredi’nin hayata geçirdiği burs fonu programımızla destekliyoruz. Her sene sanatın büyüsünü ve gücünü kutlamak adına tiyatro camiasının bir araya geldiği bu özel gece için Yapı Kredi’ye sonsuz teşekkürlerimi iletiyorum. Ayrıca, başarılı performanslarıyla tiyatroseverlerin harika bir sezon geçirmesini sağlayan tüm adaylarımızı, ödül kazanan sanatçılarımızı, sezon boyunca büyük emek veren başta jüri üyesi arkadaşlarım olmak üzere Yapı Kredi Afife Tiyatro Ödülleri’nin başarısının arkasındaki tüm çalışma arkadaşlarımı gönülden tebrik ediyorum.”
 
Afife Tiyatro Ödülleri kazananları:
 
Muhsin Ertuğrul Özel Ödülü
 
Prof. Dr. Ayşegül Yüksel
 
Cevat Fehmi Başkut Özel Ödülü
 
Müge Oskay
 
Haldun Dormen Özel Ödülü
 
Duru Tiyatro
 
Yapı Kredi Özel Ödülü
 
Murat Ovalı
 
En başarılı oyun
 
Kocaeli Şehir Tiyatrosu, Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi
 
 
Kocaeli Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yo¨netmeni Aydın Sigalı
 
En başarılı yönetmen
 
Oğuz Utku Güneş-39 Buçuk Basamak
 
 
En başarılı kadın oyuncu
 
Zuhal Olcay-Kel Diva
 
En başarılı erkek oyuncu
 
Onur Berk Arslanoğlu-Çirkin
 
 
En başarılı yardımcı kadın oyuncu
 
Çağdaş Ekin Şişman-Büyük Zarifi Apartmanı
 
 
En başarılı yardımcı erkek oyuncu
 
Erkan Baylav-Şakşakçılar
 
En başarılı hareket düzeni
 
Şahika Tekand-On Adımda Unutmak
 
 
En başarılı ışık tasarımı
 
Yakup Çartık-Otomatik Portakal
 
En başarılı sahne müziği
 
Sarp Palaur, Burak Kaya, Utar Dündar Artun-Otomatik Portakal
 
En başarılı giysi tasarımı
 
Çevren Sarayoğlu-Yaşamak mı, Yoksa Ölmek mi
 
 
En başarılı sahne tasarımı
 
Murat Gülmez-Yaşamak mı Ölmek mi
 
En başarılı genç kuşak sanatçı
 
Emrecan Karakurum-Bu taraftan daha güzelim