Milliyet Sanat
Milliyet Sanat »Yazarlar » Seçkin Selvi | İstanbul Fringe Festival başlıyor

İstanbul Fringe Festival başlıyor

13 Eylül 2019 - 10:09 | Festival - Ioanna Angelopoulou Dans Tiyatrosu’nun Effigies (Kuklalar/Suretler) gösterisiyle başlıyor.
Yeni tiyatro dönemine merhaba diyoruz. Tiyatrolar birer ikişer seyirciyle buluşma hazırlığını sürdürüyor. En yakındaki etkinlik ise 18 Eylül’de başlayacak olan İstanbul Fringe Festivali. Bir göz atalım.

Bu yıl İstanbul'da ilk kez gerçekleştirilecek Istanbul Fringe Festival başlıyor. 1947'den bu yana her yıl dünyanın farklı şehirlerinde 170 bin sanatçıyı, 250 farklı mekanda ve 60 bin etkinlikte, yaklaşık19 milyon katılımcıyla buluşturan Festival, bu yıl şehrin farklı noktalarındaki 19 sanat mekanında Türkiye ve dünyadan 22 ekibin tiyatro, dans ve performans disiplinlerindeki işlerini 18-22 Eylül tarihleri arasında seyirciyle buluşturacak. Istanbul Fringe Festival kapsamında ayrıca atölyeler, buluşmalar ve partiler de yer alacak. Festivale İtalya, Macaristan, Yunanistan, Belçika, Tayvan, Fransa, Polonya, ABD, İsviçre, Hong Kong, İran ve Türkiye’den 22 ekip katılıyor.

 

Fringe Festival Nedir?

“Alternatif”, “keşfedilmemiş”, “sınır” anlamına gelen Fringe'in hikâyesi, 1947 yılında Uluslararası Edinburg Festivali'ne misafir olarak katılan ve gösterilerini “bir kenarda” sergileyen 8 ekip ile başladı. Bu oluşum, çağdaş gösteri sanatları alanındaki en prestijli festivallerden biri olarak görülen Edinburg Fringe'e dönüştü. Her şehirde farklı ölçek ve formlarda düzenlenen Fringe Festivalleri alternatif ve yenilikçi işler üreten genç sanatçılara işlerini uluslararası platformda sergileme imkânı sunuyor.

 

Etiketler: Sevin okyay  fringe