Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Venedik yarın başlıyor

Venedik yarın başlıyor

Venedik yarın başlıyor29 Ağustos 2017 - 10:08 | Kristen Wiig ve Matt Damon'ın başrollerini paylaştığı Alexander Payne filmi 'Downsizing' festivali açacak.
Dünyanın en köklü film festivali Venedik, perdelerini yarın 74. kez açıyor. Festivalin açılışını Alexander Payne'nin yönettiği 'Downsizing' yapacak
NİL KURAL
 
Dünyanın en köklü film festivali Venedik, yarın perdelerini 74. kez açıyor. Bu yıl açılış Amerikan bağımsız sinemasından:  Alexander Payne’nin yönettiği başrolünü Matt Damon’ın üstlendiği ‘Downsizing’ aynı zamanda festivalin Altın Aslan ödüllü yarışmasında da yer alacak filmlerden biri.
 
Festivalin yarışmasında diğer dikkat çeken bir Amerikan yapımı film, hakkında bilinçli olarak az bilgi bulunan yeni Darren Aronofsky filmi ‘mother!’. Başrollerini Javier Bardem ve Jennifer Lawrence’ın paylaştığı bu gerilim filmi de Venedik Film Festivali’nin en merak edilen yapımları arasında.
 
Javier Bardem ve Jennifer Lawrence, Darren Aronofsky'nin büyük bir gizem perdesine ardına sakladığı filmi 'mother!'ın başrollerinde.
 
Başrollerini Sally Hawkins, Michael Stuhlbarg ve Michael Shannon’ın paylaştığı yeni filmi ‘The Shape of Water’la  fantastik ve hayal gücü geniş dünyasını bir kez daha filme aktaran Guillermo Del Toro da 74. Venedik Film Festivali’nin yarışmasının dört gözle beklenen isimleri arasında yer alıyor. 
George Clooney’nin yönetmen koltuğuna oturduğu, senaryosunda Coen Biraderler’in imzası bulunan ‘Suburbicon’ ise karanlık bir suç filmi olarak Venedik takipçilerinin ilgisini çekecek ve Altın Aslan şansını deneyecek. Yeni Hollywood’un usta isimlerinden Paul Schrader da yeni filmi ‘First Reformed’la Altın Aslan için yarışacak. Filmin başrollerinde Ethan Hawke ve Amanda Seyfried bulunuyor.
 
Sally Hawkins ve Oscar ödüllü Octavia Spencer, Guillermo Del Toro imzalı 'The Shape of Water'da.
 
Jüri başkanlığını ABD’li oyuncu Annette Bening’in üstleneceği jürinin karşısına dünya sinemasının iddialı isimleri çıkacak. ‘45 Yıl’ ve ‘Hafta Sonu’yla dikkat çeken İngiliz yönetmen Andrew Haigh’in yeni filmi ‘Lean on Peter’ da yarışmanın dikkat çeken filmlerinden. Bir önceki filmi ‘Mavi En Sıcak Renktir’le Cannes’da Altın Palmiye’ye uzanan Tunus kökenli Fransız yönetmen Abdellatif Kechiche’in yeni filmi ‘Mektoub, My Love: Canto Uno’ da yarışmanın yıldız filmleri arasında yer alıyor.
 
Abdellatif Kechiche, 4 yıl sonra 'Mektoub My Love: Canto Uno' ile dönüyor.
 
Çağdaş sanatçı Ai Weiwei de yarışmada mültecileri konu alan filmi ‘Human Flow’la yarışıyor. Japonya sinemasının yaratıcı isimlerinden, Cannes’ın kadrolu yönetmenlerinden Hirokazu Kore-eda ise yarışmada yeni filmi ‘The Third Murder’ı sunuyor.
 
Bu yıl festivalde yer alan Türkiye yapımı tek film yapımcı kimliğiyle tanınan Emre Yeksan’ın ilk kez yönetmen koltuğuna oturduğu ‘Körfez’ olarak dikkat çekiyor. ‘Körfez’, festivalin Eleştirmenler Haftası bölümünde dünya prömiyerini gerçekleştirecek.