Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Tüm yaz Açıkhava film festivali!

Tüm yaz Açıkhava film festivali!

Tüm yaz Açıkhava film festivali!11 Mayıs 2017 - 06:05
Uniq İstanbul, Başka Sinema işbirliği ile 1 Haziran'dan itibaren 3,5 ay sürecek Açıkhava Film Festivali'ni gerçekleştirecek
ASLI İZMİRLİ
 
Uniq İstanbul, Başka Sinema işbirliği ile Türkiye’nin en uzun süren Açıkhava Film Festivali’ni başlatıyor. 1 Haziran'da başlayıp üç buçuk ay sürecek olan festivalde 48 uzun, 6 kısa metrajlı film, Uniq Açıkhava Sahnesi’nde izleyicilerle buluşacak. Sinemaseverleri, yaz boyu haftanın üç günü seçilmiş filmlerle buluşturacak olan etkinlik kapsamında animasyon gecesi, korku gecesi, kısa film gecesi gibi farklı konseptlerdeki gösterimler de olacak. Festival programı ağırlıklı olarak, vizyonda kısa süre gösterilen veya hiç vizyona girmeyen, Cannes, Berlin, Venedik Film festivallerinden ödülle dönmüş, Oscar kazanmış veya aday olmuş, Türkiye’de son bir yılda yapılmış bağımsız sinema filmlerini içeriyor. Aynı zamanda festivalde gösterilecek olan Türk filmlerinin de zaman zaman oyuncuları ve yönetmenleri konuk olup gösterim sonrasında izleyiciyle soru-cevap şeklinde söyleşi yapacak.
 
Bu sene Açıkhava Film Festivali’nin üçüncüsü olacak. Ancak ilk defa festival süre olarak bu kadar uzun ve film yelpazesi olarak bu kadar geniş olacak. Aynı zamanda festival alanında da düzenlemeler yapıldı. Konforu arttırmak amacıyla şezlonglar eklendi ve insanların çıplak ayakla da gezebilmeleri için alan çimlendirildi.
 
Başka Sinema direktörü Azize Tan, festivalle ilgili olarak “Geçtiğimiz yıllarda açıkhavada hangi tarzdaki filmlerin daha çok ilgi gördüğünü farkettik, bu sene onlara ağırlık veriyoruz. Amacımız vizyonda yeterince ilgi görmeyen ancak gerçekten ilgiyi hak ettiğini düşündüğümüz filmleri izleyiciyle buluşturmak. Bunun için de hem eğlenceli hem de ufuk açıcı filmleri seçtik” dedi.