Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Saraybosna Film Festivali'nin başkanı Farhadi

Saraybosna Film Festivali'nin başkanı Farhadi

Saraybosna Film Festivali'nin başkanı Farhadi30 Mayıs 2018 - 10:05
Bosna Hersek'in başkenti Saraybosna'da 10-17 Ağustos'ta düzenlenecek 24. Saraybosna Film Festivali'nin (SBF) juri başkanı Oscar ödüllü İranlı senarist ve yönetmen Asghar Farhadi olacak.
Organizatörler tarafından yapılan açıklamada, juri başkanlığını  Farhadi'nin yapacağı bu yılki Saraybosna Film Festivali'nin açılışının da İranlı  yönetmenin son filmi "Everybody Knows" ile yapılacağı ifade edildi.
 
    Dünya prömiyeri bu yılki Cannes Film Festivali'nde yapılan filmin  başrol oyuncuları Penelope Cruz ile Javier Bardem de 24. Saraybosna Film  Festivali'nin ilk gününde İranlı senarist ve yönetmen Farhadi ile birlikte  kırmızı halıda yürüyecek.
 
    Bosna Hersek'te 1992-19995 yılları arasında yaşanan savaşın izlerini  silmek ve başkent Saraybosna'yı yeniden kültür ve sanatın merkezi haline getirmek  amacıyla düzenlenen Saraybosna Film Festivali, geçmişte dünyaca ünlü birçok ismi  ağırladı. 
 
    Balkanlar'ın en önemli film festivali olarak kabul edilen Saraybosna  Film Festivali'ne bugüne kadar Robert de Niro, Angelina Jolie, Brad Pitt, Orlando  Bloom, Daniel Craig, John Malkovich, Morgan Freeman, Gerard Depardieu ve Benicio  del Toro gibi birçok ünlü isim katıldı.