Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Orson Welles’in bitiremediği filmi tamamlanıyor

Orson Welles’in bitiremediği filmi tamamlanıyor

Orson Welles’in bitiremediği filmi tamamlanıyor13 Kasım 2017 - 03:11
Orson Welles’in Ernest Hemingway’den yola çıkarak yazdığı ancak yaşadığı dönemde bitiremediği film projesi 'The Other Side of the Wind', Oscar ödüllü bir ekip aracılığıyla tamamlanmak üzere.
 
Variety’nin haberine göre Netflix, filmin post-prodüksiyon süreci için önemli bir ekip kurmuş. 'The Hurt Locker’la Oscar kazanmış kurgucu Bob Murawski‘nin yanı sıra 'Apollo 13', 'Gladiator', 'Ray' ve 'The Bourne Ultimatum’la Oscar kazanmış ve bu dalda tam dokuz adaylığı bulunan ses mikseri Scot Millan‘ı projeye dahil eden Netflix, filmin yayın tarihini 2018 olarak duyurdu.
 
Orson Welles’in 1937 yazında tanıştığı Ernest Hemingway‘den yola çıkarak yazdığı film, eski ününü kaybetmiş J.J. “Jake” Hannaford isimli bir yönetmenin kendisinin büyük dönüşünü sağlayacak 'The Other Side of the Wind' isimli filmi çekmeye çalışmasının hikayesi. Welles’in senaryosunu Oja Kodar’la birlikte yazdığı projenin çekimleri 1970-1976 yılları arasında gerçekleşmiş ve yönetmen, hayatını kaybettiği 1985 yılına dek filmin üzerinde çalışmıştı.