Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » Netflix yapımlarıyla İspanyolca öğretiyor

Netflix yapımlarıyla İspanyolca öğretiyor

Netflix yapımlarıyla İspanyolca öğretiyor24 Ekim 2018 - 05:10
İspanyolca biliyor musunuz? Yanıt hayırsa, Netflix’in İspanyol dizileri rüzgarına kendini kaptırıp hemen İspanyolca öğrenmeye başlayabilirsiniz. İşte İspanyolca öğrenmek için en ideal Netflix yapımları
Elite 
Gizem perdeleri aralamaya meraklı olanlar için doğru seçim. Dizi, elit bir yatılı okula yeni öğrencilerin gelmesiyle yaşanan çatışmaları ve tüyler ürperten bir cinayeti eksenine alıyor. Bir tarafta genç, güzel ve zenginler, diğer tarafta genç ve güzel ama zengin olmayanlar…. İlham alınabilecek şahane kıyafetler de bonus. Yılın yenilerinden.ü,
 
La Casa De Papel 
La Casa De Papel’i duymayan kalmamıştır herhalde. İlk iki sezon çok ses getirdi. Şimdi sıra üçüncü sezonda. Tarihin en büyük soygunu henüz bitmedi! Ama 2019’a kadar sabretmeniz gerekecek. Önceki sezonları seyretmemiş olanlarsa bu arada izleyebilir. Tabii tekrar izlemek de serbest. 
 
La Casa De Las Flores
Meksika işi kara komedi. Yine bu yılın dumanı üzerinde dizilerinden. Servetini çiçek ticaretiyle kazanan Mora ailesi aslında hiç de göründüğü kadar mükemmel değilmiş! Babanın metresinin ifşaatlarıyla ailenin kirli çamaşırları bir bir gün yüzüne çıkıyor. Bol kahkahalı. 
 
Las Chicas Del Cable
İspanyolca diyaloglarla tarihi fonda aşk ve entrika görmek isteyenler için doğru adres Las Chicas Del Cable. 1920’li yılların Madrid’inde Ulusal Telefon Kurumu’nda çalışan dört kadının hikayesi. Üç sezonluk romantizm. Kostümler, saçlar ve makyaj da görülmeye değer.  
 
Narcos: Meksika
Tabii Netflix’teki İspanyolca konuşulan diziler deyince Narcos’u atlamak olmaz. Üç sezon boyunca devam eden Narcos’tan sonra Narcos: Meksika geliyor. Bu seferki suç mahalli Kolombiya değil, adı üstünde Meksika. ‘Başrolde’ ise Guadalajara uyuşturucu karteli. Büyük gün 17 Kasım, bilenler bilmeyenlere söylesin.
 
Savaş Zamanları
Gene tarihte yolculuğa çıkıyoruz. Gene 1920’lerin Madrid’ine ışınlanıyoruz. Stajyer hemşireler Rif Savaşı askerleri için Melilla'da bir hastane açıyor. Burada bir taraftan hayat kurtarırken diğer taraftan da hem dostluğu hem aşk buluyorlar. Dikkat, eser miktarda romantizm içerir.
 
Velvet Coleccion
60’lar sizi bekliyor! Moda tasarımcısı Ana Rivera, rüyasını gerçekleştirmek, için New York’tan İspanya’ya döner. Arkadaşlarının da yardımıyla bir mağaza ve tasarım okulu açat. Sonra gelsin dramlar, entrikalar… Velvet Coleccion’da kıyafetler ve aksesuarlar rol çalıyor!
 
Club de Cuervos
Biraz da futbol! Varlıklı babalarının ölmesiyle kendilerine bir futbol takımı, yani Club de Cuervos miras kalan iki kardeş hem yüksek beklentilerle hem de birbirleriyle mücadele etmek zorunda kalıyor. Hepsi eğlenceli bir dille anlatılıyor. Üç sezon.