Milliyet Sanat
Milliyet Sanat » Haberler » Sinema » İstanbul Film Festivali'nde yeni bölüm

İstanbul Film Festivali'nde yeni bölüm

İstanbul Film Festivali'nde yeni bölüm23 Şubat 2017 - 10:02 | Türkiye'ye ilk Altın Palmiye'sini kazandıran, başrolünde Tarık Akan'ın olduğu 'Yol', beyazperdede izlenebilecek.
36. İstanbul Film Festivali, sinema tarihinin başyapıtlarını ve kült filmlerini beyazperdede izleme fırsatı sunan 'Cinemania' bölümünü başlatıyor
İstanbul Kültür Sanat Vakfı (IKSV) tarafından 5-15 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek 36. İstanbul Film Festivali, sinema tarihinin başyapıtlarını ve kült filmlerini beyazperdede izleme fırsatı sunacak. İstanbul Film Festivali’nin yeni bölümü 'Cinemania' sinema dünyasının en iyilerini, yol gösterenlerini, köşe taşlarını ve anıtsal yapıtlarını sinema tutkunlarıyla buluşturacak. Bu seçkide usta sinemacıların başyapıtları, kariyerlerinin gelmiş geçmiş en parlak filmlerinden örnekler; kayıp, kült veya yeniden gündeme gelmiş klasiklerin 21. yüzyıl sinema izleyicisi için dijital restore edilmiş sinema kopyaları; sinema hakkında çekilmiş, sinemacıları veya sinema sanatını gündeme taşıyan ilgi çekici yapıtlar yer alacak. Seyfullah Samadian’ın '76 Minutes and 15 Seconds with Abbas Kiarostami'si, Şerif Gören’in 'Yol'u, Francis Ford Coppola'nın 'Baba'sı ve David Lynch'in 'Mulholland Drive'ının aralarında olduğu pek çok film bu kapsamda gösterilecek.